Zdravje
545 ogledov

Na onkološkem bodo morali zmanjševati onkološko dejavnost

Onkološki inštitut Saša Despot
Na Onkološkem inštitutu Ljubljana so minuli petek vzpostavili rdečo cono za njihove hospitalizirane bolnike, posledično bodo morali zmanjševati svojo onkološko dejavnost.

Na Onkološkem inštitutu Ljubljana so potrdili okužbo pri treh hospitaliziranih bolnikih, zato so morali vzpostaviti rdečo cono. Ta je vzpostavljena na kiruruškem oddelku, zato na inštitutu opozarjajo, da bodo primorani zmanjševati svojo onkološko dejavnost, so sporočili.

Skladno s predhodnimi načrti so rdečo cono organizirali na kirurškem oddelku E1, zaradi česar so morali preseliti nekaj ambulant. V tem trenutku je že okrnjena kirurška dejavnost, ob večji odsotnosti zaposlenih in širjenju posteljnih kapacitet za covidne bolnike pa bodo najverjetneje okrnjene še ostale dejavnosti.

Nuška Čakš Jager Slovenija Čakš Jager: To še ni jasno glede omikrona

"Situacijo bomo skrbno spremljali in sproti sprejemali potrebne ukrepe," so napovedali. Bolnike in njihove svojce ob tem pozivajo, da v največji možni meri skrbijo zase in upoštevajo vse priporočene epidemiološke ukrepe.

Njihovo sporočilo za širšo javnost je, da je skrajni čas, da kot družba premislimo o naših vrednotah, odgovornosti drug do drugega in solidarnosti. "Vsi se moramo skupaj boriti proti virusu, če želimo zaščititi naše najranljivejše, kamor sodijo bolniki z rakom. Zato, prosimo, spoštujte ukrepe in se odločite za cepljenje. Iskreno verjamemo, da znamo stopiti skupaj, zato da se čim prej prebijemo čez ta peti val epidemije covida-19," so še zapisali.

dezurni@styria-media.si

 
Komentarjev 2
  • vera23 21:46 24.januar 2022.

    Kako je možno, da OI nima izolacijskih sob? Kako so pa postopali pri gripi...., kar pustili skupaj v sobah gripozne in negripozne paciente?

  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:34 24.januar 2022.

    Koliko je storjene škoden na račun onkoloških in drugih težkih bolnikov nikoli ne bomo vedeli. Groza!