Zdravje
8204 ogledov

"Na žalost sem videl norišnico letošnje gripe"

Gripa Anže Petkovšek
Sicer zdrav in telesno aktiven 36-letnik opisuje, kako težko je prebolel letošnjo gripo.

Univerzitetni klinični center je na svojem Twitter profilu objavil pretresljiv zapis 36-letnika, ki je konec januarja zbolel za gripo.

"Letos sem prvič zaradi gripe pristal na infekcijski kliniki, po treh kolapsih z izgubo zavesti," je zapisal. "Dva dni mi kljub tabletam vročina ni padla pod 39,8 stopinjami Celzija."

Gripa sezona Zdravje 62 smrti zaradi gripe. Samo v UKC. Zdravje Gripa: Poglejte, do kam je že prilezel graf

Dodaja, da se do sedaj ni cepil, a se bo zagotovo v prihodnje. "Jeseni se absolutno bom, tudi če je samo deset odstotkov možnosti, da zbolim," je zapisal in dodal, da je okrevanje po bolezni trajalo kar pet tednov. 

Poudarja, da je telesno aktiven, saj vsak dan s psom naredi osem do deset kilometrov. "Dokler človek misli, da je nezmožen doživeti kaj takega in da je super odporen, bo seveda razmišljal drugače," je še zapisal. "Ko pa doživi tak konec januarja in februarja, kot sem ga jaz, bo hitro razmišljal drugače. Kot bom seveda tudi sam."

V UKC Ljubljana umrlo 62 ljudi

UKC Ljubljana je sicer včeraj preklical prepoved obiskov, ki so jih konec januarja uvedli zaradi gripe in preostalih respiratornih obolenj. Še vedno pa velja, da lahko bolnike obiskujejo le zdrave osebe. 

Letos so obravnavali več kot 1100 bolnikov z gripo, zaradi nje je v UKC Ljubljana umrlo 62 ljudi. 

Gripa Zdravje Ljubljana: Zaradi gripe umrl mlajši moški, ki je bil sicer zdrav gripa Znanost Zdravje Gripa le še preteklost? Izjemen preboj znanstvenikov

V primerjavi s preteklimi leti so letos v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana zabeležili več primerov gripe kot pretekla leta.

Poleg tega pa je bila tudi oblika gripe hujša, za gripo so hudo obolevali tudi mlajši in sicer zdravi ljudje.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 26
 • andrej549 07:32 29.marec 2019.

  vsi nevedneži, ki ste proti cepljenju boste mnenje spremenil, žal šele takrat, ko boste imeli tudi sami slabo izkušnjo s katerokoli beznijo, ki se jo da s cepljenjem preprečiti oziroma omiliti

 • Avatar stoychi
  stoychi 07:09 29.marec 2019.

  koliko dobite od farmaacevtskih korporacij za reklamo za cepiva, ki programirano zmanjšujejo dolgost življenja in v katerih je dokazano, aluminij, živo srebro in gnilobne bakterije raznih živali?

 • Avatar križar
  križar 22:27 28.marec 2019.

  Bogi,dobr,da ni škripnu,k je mu tko hudo bolezen??