Zdravje
53342 ogledov

Od petih, ki so morali v bolnišnico, štirje cepljeni

Covid-19 Profimedia
Ponovno uvajanje zaščitnih mask v ZDA deloma posledica študije CDC o okužbah med cepljenimi ... CDC sicer opozarja, da poročilo ni zadostno za sklepe glede učinkovitosti odobrenih cepiv proti koronavirusu.

Študija ameriškega Centra za nadzor nad nalezljivimi boleznimi (CDC), ki je zajela 496 primerov okužb s koronavirusom v okrožju Barnstable v Massachusettsu, je ugotovila, da je bilo 74 odstotkov okužb med povsem cepljenimi posamezniki s cepivi Moderne in Johnson & Johnsona.

Simptome kot so kašelj, boleče grlo, bolečina v mišicah, glavobol in vročina, je imelo po v petek objavljeni študiji 274 cepljenih oseb. Od petih, ki so morali zaradi močnejših simptomov v bolnišnico, so bili štirje cepljeni.

Covid-19, UKC Maribor, zdravnica Slovenija Analitika NIJZ: Toliko je potrjenih primerov covid-19 po cepljenju Testiranje zaposlenih v vzgoji in izbraževanju Raziskava Zdravje To so najbolj pogosti simptomi bolezni pri cepljenih Janez Poklukar v UKC Maribor Covid-19 Slovenija Poklukar: "Nisem se cepil, ker sem minister, ampak ..."

Umrl ni nihče

Nihče ni umrl, CDC pa opozarja, da poročilo ni zadostno za sklepe glede učinkovitosti odobrenih cepiv proti koronavirusu.

Ne glede na to, pa je CDC po študiji ponovno priporočil nošenje mask v zaprtih javnih prostorih tudi za cepljene, glede različice delta pa pripomnil, da se širi tako hitro kot norice.

"Ugotovitve študije so zaskrbljujoče in so bile ključne za priporočilo glede mask," je priznala direktorica CDC Rochelle Walensky.

Medtem, ko različica delta huje prizadene tiste, ki niso cepljeni, lahko tudi cepljeni prenašajo več virusa, kot se je sklepalo doslej. Ta različica se obnaša drugače kot prejšnje.

CDC ugotavlja, da je delta bolj prenosljiva kot navaden prehlad, španska gripa iz leta 1918, norice, ebola, mers in sars. Le ošpice se širijo hitreje od nje.

Po podatkih univerze Johnsa Hopkinsa se je do petka v ZDA s koronavirusom okužilo skoraj 34,8 milijona ljudi, umrlo pa jih je več kot 612.300.

Ob tem velja opomba, da si je stroka enotna in da govorijo študije v prid cepljenju. Po podatkih iz Anglije cepljenje z enim odmerkom nudi 49-odstotno zaščito pred alfo in le 35-odstotno zaščito pred delto. Pri polno cepljenih pa je zaščita pred alfo 89-odstotna, pri delti pa 79-odstotna. Te številke so zaščita pred tem, da cepljeni zboli s simptomi. Pred dnevi smo zbrali statistike, ki so zelo zgovorne, več v spodnjem prispevku: 

cepljenje Slovenija Zdravje Toliko cepljenih bo zbolelo za delto

 

Komentarjev 20
  • bobubob 16:26 02.avgust 2021.

    https://www.youtube.com/watch?v=1vWXMlWUm5k in za tiste, ki berejo: https://covid19criticalcare.com/ivermectin-in-covid-19/ in za bolj praktične : https://www.researchgate.net/profile/Juan-Chamie/publication/344469305_Real-World_Evidence_The_Case_of_Peru_Causality_between_Ivermectin_and_COVID-19_Infection_Fatality_Rate/links/602e1cf4299bf1cc26d25565/Real-World-Evidence-The-Case-of-Peru-Causality-between-Ivermectin-and-COVID-19-Infection-Fatality-Rate.pdf?origin=publication_detail

  • martin72 22:42 01.avgust 2021.

    Tudi jaz še danes videl pano na katerem je pisalo:Cepila se bom da bom lahko sprejemala stranke,pa kam smo prišli,le kam to vodi,morda pa naši vedeževalci poznajo odgovor,ko že za drugo leto napovedujejo,na našo srečo se jim napovedi ne uresničujejo.

  • Avatar Leon
    Leon 07:38 01.avgust 2021.

    COVID je največji posel tega stoletja .