Zdravje > Otrok
7839 ogledov

Obupani oče k hrvaški predsednici po pomoč, vendar pristal za zapahi

Kolinda Grabar-Kitarović EPA
Njegova deklica prestala že deset operacij, zato je iz obupa poklical v kabinet predsednice Kolinde Grabar Kitarović.

V urad hrvaške predsednice je poklical 44-letni moški iz Koprivnice, obupan zaradi hude bolezni 14-letne hčerke. Po pisanju portala podravski.hr, je želel nesrečni moški predsednico Kolindo Grabar Kitarović prositi za pomoč. Oglasila se je tajnica urada, ki je očetu svetovala, da na predsednico naslovi pismo.

Oče deklice, ki je prestala že deset operacij,  je zagrozil z bombo, ki da jo bo vrgel  na Klinični center Rebro v Zagrebu. Zagrozil je tudi zdravnikom. Zaradi groženj so ga aretirali in poslali v pripor, navaja portal, ki se sklicuje na dobro obveščene vire na policiji.

"Torej je najbolje, da grem na Rebro, vržem bomo in zakoljem zdravnika," naj bi dejal obupani moški, ki je želel telefonsko številko predsednice, vendar mu dlje kot do tajnice kabineta, ni uspelo priti. 

Po pomoč zaradi drage operacije v tujini

V skladu s protokolom, je tajnica poklicala policijo, moški pa se je pozneje branil, da je besede izrekel v obupu, med hudo stisko. Nesrečna deklica je namreč preživela že deset operacij, morala bi še na eno. Zato se je odločil zaprositi predsednico za pomoč, da bi deklico operirali zunaj države. Sicer naj bi bila operacija, ki bi jo opravili v tujini, po mnenju očeta za deklico enostavnejša, rezultati pa boljši, navaja portal.

Okrožni sodnik iz Varaždina se je na predlog tožilca zaradi tveganja ponovitve kaznivega dejanja odločil, da moškega za mesec dni pošlje v pripor, kjer mu bodo poiskali psihiatra, še piše portal. 

Mož je še posebej prizadet in išče pomoč 

Medtem je za portal spregovorila mama družine Dolenec, ki se že 14 let bori za hčerkino zdravje. Vanessa se je namreč rodila brez ledvice, mehurja, debelega črevesa, z dvema maternicama... Za dokaj normalno življenje deklica potrebuje operacijo mehurja in presaditev ledvic. Če mati Kruna preživi ves čas v bolnišnici, se je oče Dragan, ker ni več videl izhoda, odločil, da pokliče še predsednico, navaja portal: "Mož je še posebej prizadet in išče pomoč kjerkoli, zato je poklical še predsednico. Izkazalo se je, da je grozil z bombo, vendar verjemite, da je trenutno precej šibek in razočaran, sicer nikoli ne bi naredil kaj takega. To je storil v afektu in vidite, kaj se je zgodilo," je povedala mama.

Po njenih besedah, družina že leta išče rešitev za Vanesso, nazadnje so jo našli v ZDA, kamor pa deklica brez privolitve hrvaških zdravnikov in tamkajšnje zdravstvene zavarovalnice (HZZO), ne more: "Odločitve o operaciji prelagajo en na drugega in to se dogaja že več let. Moji punčki bi lahko pomagali le, če bi imeli denar za operacijo, ki pa zagotovo veliko stane," je dodala mati.

Zala Arnolj Konzilij že odločil Slovenija Protest mamic in apel zdravnikom: "Vsi smo Neža"

"Ker nimam druge rešitve, ker ne moremo več čakati, da se HZZO in zdravniki strinjajo, moram zaprositi za finančno pomoč, da moja punca vendale dobi to operacijo," je zaključila mati in hrvaško javnost zaprosila za denarno pomoč.


 

Komentarjev 7
  • vrtnica 15:02 22.februar 2018.

    Žalostno. Podobno kot v Sloveniji.Ne vem zakaj se tako zelo bolnim ne omogoči zdravljenja v tujini. Saj tako zelo bolnih ni toliko, da bi se zdravstvene zavarovalnice "spufale".

  • Dusan Kokalj 15:02 22.februar 2018.

    A je pri nas kaj bolje?

  • puys 14:55 22.februar 2018.

    Isto sranje kot pri nas torej.

Sorodne novice