Zdravje > Otrok
20733 ogledov

Zapis mamice o stanju na pediatriji: "Tako so mesece"

Bralka
"Ne bi me tako zmotilo vse skupaj, če bi na to že prej opozorili. Še zaporniki imajo svojo posteljo in mir ponoči. Dovolj je že, da ponoči neguješ svojega dojenčka," je zapisala mamica.

 | Avtor:
Na uredništvo se je obrnila mamica z dojenčkom in opozorila, kot je zapisala," na katastrofalne razmere na Pediatrični kliniki Ljubljana in prostorsko stisko," ki jo najbolj čutijo starši hudo bolnih otrok, mlade mamice, ki so po porodu še posebej zaskrbljene in občutljive.

Ker je treba mamicam in novorojencem omogočiti, da so skupaj vseh 24 ur, so ji že na neonatalnem oddelku, kjer skrbijo za krhko in najmlajšo populacijo otrok od rojstva do enega meseca starosti, kot "mami spremljevalki ponudili bivšo covidno sobo, na bivšem covidnem oddelku," je zapisala. 

Še težje je po njenem stanje na kardiologiji. Tam so ji ponudili sobo, "kjer lahko "spiš" na raztegljivem fotelju, ki čez dan ne sme biti raztegnjen."

"Bila sem v sobi s svojim in še enim tujim dojenčkom, ki je bil brez mamice. Toliko o počitku mamic po porodu in pogojih za črpanje mleka. V kopalnici je bila luč na senzor, imaš pet minut, da se stuširaš. Sestre pojasnijo, da mi drugega ne morejo ponuditi, da se do zdaj ni nihče pritožil, da so tako tudi po 4 mesece. Tudi prehrana doječih mam ni niti malo primerna," je opozorila. 

 | Avtor: Bralka Bralka
Zmotila so jo tudi pravila o obiskih: "Kljub temu, da se partner testira na koronavirus vsakič ko pride in nosi masko, lahko obiskuje svoje družinske člane samo v primeru daljše hospitalizacije in z dovolilnico zdravnice. Ne bi me tako zmotilo vse skupaj, če bi na to že prej opozorili in bi se glede sodelovanja pri negi lahko odločila za kakšno drugo možnost, kot to, kar je na voljo. Še zaporniki imajo svojo posteljo in mir ponoči. Dovolj je že, da ponoči neguješ svojega dojenčka," je še zapisala mamica. 

Na UKC Ljubljana smo že poslali vprašanja o stanju na pediatriji. Na odgovore še čakamo.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 8
  • Malena 18:30 26.oktober 2022.

    Hvala in kapo dol vsem zdravnikom in sestram na pediatriji. Premalo se zavedamo kakšne top strokovnjake imamo. Tudi sama sem tam preživela kar nekaj časa, z zavedanjem seveda, da sem v bolnici ne ne v hotelu. V neonatologiji so za ...prikaži več mojega dojenčka dve noči skrbele sestre, ker sem bila sama po CR. Z moje strani same pohvale in večna hvaležnost.

  • Nymphetamine 17:58 26.oktober 2022.

    Tako je ze od vedno ni to nic novega.

  • Ender3 17:42 26.oktober 2022.

    Takšna kritika je, tudi razumljivo, posledica čustvene stiske, ki stvar še bolj dramatizira in poveličuju. Javnost ni ravno pravi naslov, da se jim take prispevke medijsko posreduje. Za to so institucije in organi, ki takšne slabe izkušnje posameznikov obravnavajo in ...prikaži več objektivno ocenijo in rešujejo. Ker bi sicer to, nekateri celo razumeli, da rabimo novo preplačano pediatrično ustanovo, kot je obstoječa...