Zdravje
15289 ogledov

Pediatri: V vrtcih maske za otroke, starejše od dveh let

Otroci med koronakrizo Profimedia
Za varno vrnitev v šolo bi morali vsi otroci, starejši od dveh let, nositi masko. In to ne glede na njihov status cepljenja, so v novih priporočilih zapisali pediatri iz Ameriške akademije za pediatrijo (American Academy of Pediatrics AAP), ki je vodilno združenje strokovnjakov za pediatrijo v ZDA.

Nova priporočila so izdali z namenom vrnitve otrok v šole in vrtce v jeseni 2021. V njih med drugim pozivajo vse, ki so upravičeni do cepljenja, da to storijo čim prej. “Prioriteta je, da se otroci vrnejo v šole skupaj s prijatelji in učitelji. Vsi mi imamo pomembno vlogo pri zagotavljanju, da se to zgodi varno,” je povedala dr. Sonja O’Leary, ki je koordinirala pripravo dokumenta.

Dodaja, da je pustila pandemija grozljive posledice na populaciji otrok, kjer ni trpela zgolj izobrazba, trpelo je tudi njihovo duševno, čustveno in fizično zdravje.

Maske Slovenija Beovičeva o tem, kdaj maske ne bodo več obvezne

Pomembno je nošenje maske

AAP priporoča vsesplošno nošenje mask, saj precejšen del populacije še ni cepljen, nošenje maske pa dokazano zmanjšuje prenos virusa in ščiti tiste, ki niso cepljeni. Ob tem pojasnjujejo, da glede na raziskave odprtje šol z upoštevanjem zaščitnih ukrepov ne poveča bistveno prenosa bolezni v skupnosti. Poudarjajo, da so se v zadnjem času pojavile nove različice virusa, ki so bolj kužne, zato so ukrepi še pomembnejši.

nošenje mask na prostem Zdravje V ZDA cepljenim proti koronavirusu ni več treba nositi mask
 
Komentarjev 3
 • Thomas_Tracy 10:19 24.julij 2021.

  Google zdaj za spletno delo od doma plačuje od 99 do 140 dolarjev na uro. Moja zadnja plača 26395 USD od te enostavne in preproste službe. To je neverjetno in zasluži super. Noben šef, Za več tukaj ......... >>>>>>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

 • Avatar jezeran
  jezeran 19:49 23.julij 2021.

  KRETENI, še mobitel v roke pa bodo kot lutke, vodljivi do konca. Edino če to hočejo

 • vzev 18:46 23.julij 2021.

  Tem se je že totalno zmešalo.