Zdravje
108443 ogledov

Potrjeni novi stranski učinki cepiva

Cepljenje Epa
Evropska agencija za zdravila potrdila nove stranske učinke.

Emin odbor za varnost zdravil (PRAC) je po preučitvi dostopnih podatkov, vključno s primeri stranskih učinkov in znanstveno literaturo, priporočil dopolnitev informacij o cepivu podjetja Johnson & Johnson s trombocitopenijo oziroma znižano ravnjo trombocitov v krvi kot neželenim stranskim učinkom. Priporočil je še, da se trombocitopenijo, ki trenutno velja za pomembno potencialno tveganje, označi za pomembno prepoznano tveganje.

PRAC je ugotovil še, da so s cepivom proti covidu-19 tega ameriškega proizvajalca povezani tudi primeri omotice in šumenja v ušesih. Priporočil je, da se tudi ta neželena stranska učinka doda v informacije o izdelku, so zapisali v sporočilu za javnost, objavljenem na spletni strani Eme.

Poudarili so, da razmerje med koristmi in tveganji cepljenja s tem cepivom ostaja nespremenjeno. Ema je sicer v preteklosti večkrat poudarila, da so koristi cepiva pretehtajo morebitna tveganja.

Odbor za varnost zdravil je razpravljal tudi o primerih motenj menstrualnega ciklusa po cepljenju proti covidu-19. Ugotovil je, da ni vzročno-posledične povezave med cepivi in tovrstnimi motnjami.

Testiranje na covid-19 Covid-19 Svet Na delo prišli necepljeni, zato so jih odpustili Emmanuel Macron Svet Nemčija in Francija ne bosta sledili priporočilom ljubljana10.10.08...gripa...zavod za zdravstveno varstvo...ceplenje proti gripi. Zdravje Lani je cepivo pošlo, letos so ga naročili več

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • bobubob 20:22 09.avgust 2021.

    Uspešno množično klinično preizkušanje genske terapije na človeški rasi. Izgleda, da so laboratorijske miši uspešno sklenile sporazum z zunajzemeljsko inteligenco in se s tem rešile vloge testnih objektov...

  • Friderik1950 06:29 07.avgust 2021.

    Sam sem cepljen z Moderno in se mi tudi pojavljajo občasni glavoboli, težke noge, nenadni skoki pritiska in omotica. Na Hrvaškem baje potekajo veliki anticepilni protesti, PREDVSEM ZARADI NAMERAVANEGA CEPLJENJA OTROK, neka zdravnica pa baje venomer v medijih razlaga, da ...prikaži več da cepiva skrajšajo življensko dobo za štiri do pet let, - tako mi pač razlaga gradbeni delavec ki dela pri nas. Pravi, da bo s tem kovidom še velika pizd..ija. Lahko, da pa se tudi moti, jebi ga sad.

  • rd2dmk2 22:08 06.avgust 2021.

    kdor je cepljen je zaščiten, kaj ga vse briga. kdor ni cepljen , nosi sam vse posledice, tako kot za cigaretni dim, azbestozo, PCB, So2,Pb, zlom roke, viskok holesterol, okvaro jeter, mehkega tiča in pomarančno kožo na stegnih. Ampak, jest ...prikaži večst sem zdej zdrav in lahko samo zbolim za c-19, če sem pa cepljen, pa lahko zbolim za c-19 in pa še stranskimi učinki cepiva. če zbolim za c-19, se zelo (po)trudijo, da me pozdravijo, če dobim stranske učinke...te ne poznamo.