Zdravje > Prehrana
4278 ogledov

Kako enostavno očistiti zažgano posodo

Zažgana posoda
Ste vedeli, da v zažgani in poogleneli površini hrane nastajajo škodljive kemijske snovi, nekatere med njimi so tudi rakotvorne?

Zažgane dele mesa zato po priporočilih strokovnjakov vedno obrežemo in zavržemo, prav tako zavržemo zažgano zelenjavo, riž, testenine in tako dalje.

Trik s kocko za pomivalni stroj

Mnogo gospodinj pa se ob zažgani hrani spopada še z zažgano posodo. S tem se je spopadala tudi mamica, ki je pomoč iskala v Facebook skupini Mums Who Clean (mame, ki čistijo). Zažgala je riž, z njim pa tudi posodo.

Med komentarji so se zvrstili številni nasveti, kako naj očisti posodo. Izbrala je idejo gospodinje, naj da v posodo kocko za pomivalni stroj in naj jo prelije z vrelo vodo. Vse skupaj pa naj nato pusti počivati čez noč.

Kasneje se je mamica javila in napisala, da trik s kocko res odlično deluje. Po njenih zagotovilih posode ni bilo potrebno niti drgniti.

Čiščenje vetrobranskega stekla 5 trikov za insekte Avto Nasveti, kako očistiti vetrobransko steklo insektov mešalnik kuhinjski aparati Magazin Kako očistiti kuhinjske aparate? grelnik vode Magazin Kako očistiti elektirčni grelnik vode

 

Komentarjev 3
  • yumi 23:49 22.april 2019.

    Za elektriko lahko plačate za 40% manj, ne da bi pri tem zavajali in ne bi kršili zakona! Priporočam vsem, da preberejo ta članek - http://bit.do/slenergia Uporabljam ga že od decembra in plačam skoraj pol toliko!