Zdravje
2322 ogledov

Skupinska tožba zoper nasprotnike cepljenja

Cepljenje profimedia
Starši zoper nasprotnike cepljenja vložili skupinsko tožbo.

Srbijo je zajela epidemija ošpic, zaradi katere so po uradnih podatkih zabeležili že osem smrtnih primerov.

Nasprotniki cepljenja, ki pogosto niso iz medicinske stroke in vse informcije, s katerimi operirajo, dobijo na spletu, so tudi v Srbiji že pred meseci povzročili pravo paniko zaradi potencialnih nevarnosti cepljenja; precepljenost zoper ošpice je tako v Srbiji padla do rekordno nizke stopnje, kar je očitno povzročilo povratek bolezni, ki je bila desetletja pod nadzorom.

Glede na podatke Inštututa za javno zdravje Srbije je bilo v tej državi konec lanskega leta registrirano 630 primerov ošpic, pri čemer kar 91 odstotkov obolelih ni bilo cepljenih, je bilo nepopolno cepljenih ali pa podatki glede njihovega cepljenja ne obstajajo.

Ošpice so v Sloveniji redka nalezljiva bolezen, ki je zaradi dobre precepljenost Laborantka Zdravje 40-letnica umrla zaradi ošpic

Zaradi vsega tega je 270 staršev iz Srbije vložilo kolektivno tožbo zoper 43 znanih in manj znanih oseb, ki jim pripisujejo širjenje panike in neresnic v zvezi s cepljenjem.

Med tistimi, zoper katere je vložena tožba, je tudi pevka Jelena Karleuša, ki se že dlje časa javno izpostavlja kot nasprotnica cepljenja; zavzema se, da vepljenje ne bi bilo zakonska obveznost, pač pa da bi glede tega imeli starši otroka možnost izbire, poroča Telegraf.

Vrtec Vpis v vrtec Zdravje Predlog omejitve vpisa necepljenih otrok podpira tudi varuhinja

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 13
  • 209e2c6214dc81fb3f0c12ca0e235ef9e399b13a 15:22 22.marec 2018.

    znano je kdo širi viruse ošpic. To so svetovne farmacevtske korporacije, ki si od cepljenja obetajo milijardne dobičke. Kar je pa najbolj smešno je to, da obolevajo za ošpicami tudi tisti, ki so bili cepljeni.

  • Rudman 16:22 21.marec 2018.

    spet neko zastrasevanje in kolibri lipov caj je sigurno boljsi kot tableta. In se enkrat moderna medicina zdravi simptome in ne vzroka. Velika verjetnost, da so zbijali vrocino in se je zadeva zakomplicirala. Moji otroci so imeli 41 vrocine in ...prikaži več nisem nikaksne panike zganjal. moderni poslusalci zdravnikov pa zbijajo ze pri 38. Vecina smrti je zaradi neodgovornosti in neznanja zdravnikov in ne zaradi starsev. Zal tako pac je.

  • Dajanera 09:54 21.marec 2018.

    Večina nasprotnikov cepljenja v Srbiji je tako ali tako nas muslimanov in trapastih jehovih prič. Zato se pa Srbi spet spravljajo na muslimane. Spet.