Zdravje
1105 ogledov

Študenti se lahko cepijo danes

zdravstveni dom Ljubljana Saša Despot
V Zdravstvenem domu za študente v Ljubljani je danes oragniziran osmi cepilni dan proti HPV.

Zdravstveni dom za študente ljubljanske univerze poziva mlade k cepljenju proti humanim papilomavirusom (HPV). Gre za najpogostejšo spolno prenosljivo okužbo in v želji po boljši zaščiti mladih danes v zdravstvenem domu za študente organizirajo osmi cepilni dan. Cepili jih bodo med 7. in 19. uro, so sporočili iz zdravstvenega doma.

Cepilni dan je namenjen vsem, ki se še nikoli niso cepili in bi se proti okužbi z virusom HPV radi cepili prvič, pa tudi tistim, ki so že prejeli katerega izmed odmerkov ter želijo opraviti cepljenje z drugim oziroma tretjim odmerkom. Za dosego dolgoročne zaščite proti virusu HPV je namreč treba izvršiti celotno predpisano shemo cepljenja.

Poziv Zdravje Okužba je najpogostejša pri mladostnikih in mladih odraslih, starih od 15 do 25 let

Na brezplačno cepljenje zato v zdravstvenem domu vabijo študentke zamudnice, torej rojene 1998 in mlajše, ki še niso bile cepljene, ter samoplačniško vse ostale ženske in moške, ki se želijo zaščititi pred okužbo s HPV. Cepljenje bo danes od 7. do 19. ure potekalo v Zdravstvenem domu za študente na Aškerčevi 4 v Ljubljani.

Učinkovita zaščita pred boleznimi zaradi okužbe s HPV je cepljenje tako deklic kot dečkov, najbolje pred začetkom spolne aktivnosti. Za dekleta v 6. razredu osnovne šole je cepljenje proti HPV priporočeno in brezplačno v okviru nacionalnega programa cepljenja. Tista dekleta, ki so cepljenje v 6. razredu zamudila in so rojena 1998 ali pozneje, se lahko brezplačno cepijo pri svojem izbranem zdravniku.

Zdravje Rak materničnega vratu zaradi HPV: hudo zbolijo tiste, ki ne pridejo na teste

Cepljenje proti HPV je priporočljivo tudi za fante in moške ter starejša dekleta in ženske, vendar je zanje samoplačniško, so še zapisali v zdravstvenem domu.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Michael_Cuadra 18:31 12.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD na ur0. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar pantani
    pantani 09:34 12.maj 2021.

    Me prav zanima koliko se jih bo res cepilo!!!

Sorodne novice