Zdravje > Življenjski stil
7192 ogledov

Tako boste po mnenju ruskega profesorja najhitreje premagali prehlad

Prehlad iStockphoto Žurnal24 main
Terapija učinkuje tudi v primeru prehlada, le da jo je takrat treba izvajati bolj intenzivno, sporoča ugledni profesor. Velja poskusiti...

Predstavljamo vam enostavno in hitro metodo profesorja z moskovske univerze, ki proti prehladu svetuje ledeno kopel nog. Ugledni moskovski specialist kinezioterapije Dr. Sergej Bubnovsky jo predlaga za krepitev imunitete.

Ste vedeli? Zdravje Kako vemo, ali imamo prehlad ali gripo?

Zvečer pred spanjem in to vsak drugi dan v ledeni vodi, ki ste ji dodali led, za 15 sekund namakajte noge. Po namakanju in tapkanju po vodi, ki ste ji dodali led, noge dobro obrišite in jim nadenite debele volnene nogavice. Že čez nekaj minut boste v nogah čutili vročino.

Zdravje Gripa: To nam trenutno kaže graf

Hitrejše okrevanje

Terapija učinkuje tudi v primeru prehlada, le da jo je takrat treba izvajati bolj intenzivno. V tem primeru noge namakajte vsake štiri ure in ni vam treba skrbeti, da si boste s tem poslabšali stanje, nasprotno, okužbo boste hitreje premagali. Če je imunski sistem močan, se kljub izpostavljenosti virusom bolezen ne razvije, da se telo z njimi lahko uspešno bori. Prav omenjeni način pa odpornost okrepi in zato varuje pred okužbami oziroma pripomore k hitrejšemu okrevanju.

Izredne razmere? Zdravje Gripa: Pri sosedih takšnih številk niso imeli zadnjih deset let. Letos umrlo že sedem ljudi

Hormon za krepitev imunskega sistema

Nedavna študija na Univerzi v Virginiji je pokazala, da hladna voda dejansko spodbuja proizvodnjo noradrenalina, ki je pomemben hormon za krepitev imunskega sistema. Noge so del telesa, kjer najprej čutimo utrujenost in stres. Na podplatih je namreč veliko število živčnih končičev, povezanih z ostalim delom telesa. Namakanje stopal v ledeni vodi bo pomagalo spodbuditi pretok krvi in je primeren način za preprečevanje bolezni, navajajo.

Prehlad Zdravje Mit ali resnica: Ali mleko resnično poslabša gripo in prehlad?

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice