Zdravje > Življenjski stil
7702 ogledov

Zaradi akrilnega nohta ostala brez prsta

Palec postal vijoličast.

Angležinja Cherie Newman je dobila smrtonosno sepso in izgubila del palca, potem ko si je s prsta odstranila akrilni noht.  

Do zapleta je prišlo, ko je Newmanova poskušala odstraniti akrilni noht na palcu in si ponesreči utrgala svoj noht. Štiri tedne kasneje je morala 33-letnica v agoniji v bolnico, kjer so ji morali del prsta amputirati, potem ko je dobila nevarno krvno infekcijo.  

nohti grizenje Nohti Zdravje Če to zagledate na nohtih, se posvetujte z zdravnikom

Prst je postal vijoličast

Newmanova je po poročanju britanskega tabloida The Daily Mail dejala, da je bila prezaposlena s skrbjo za svoje otroke, stare od šestih mesecev do 12 let, da bi dala ustrezno pozornost rani, ki se ni celila. Toda, ko je čez nekaj dni obiskala zdravnika zaradi druge s prstom nepovezane težave, so jo takoj napotili na urgenco, saj se je vrh palca postal vijoličast. Tam so jo operirali in odstranili vrh prsta, sedaj pa deli svojo zgodbi, da opozori druge na nevarnost odstranjevanja akrilnih nohtov doma.  

amelia perrin Magazin Fuj! Takšni so nohti po šestih letih geliranja

"Nič nisem razmišljala o ureznini, ker je bila tako majhna, zato sem jo pustila in nanjo popolnoma pozabila. Nisem vedela, da odstranjevanje umetnega nohta lahko povzroči zastrupitev. Bolečina po operaciji je bila izjemno huda," je dejala Newmanova.  

V bolnišnici, kjer se je zdravila zaradi septikemije, ki je pripeljala do sepse, je bila šest dni in imela dve operaciji, s katerimi so omilili posledice okužbe. Od takrat si je že popolnima opomogla in njen noht je že skoraj povsem zrasel. Kljub nevarnemu zapletu pa je dejala, da bo še vedno nosila akrilne nohte, a je ob tem obljubila, da si jih ne bo več odstranjevala sama.  

Komentarjev 1
  • mph 12:32 31.december 2017.

    Ni ostala ne zaradi akrilnega nohta, je zaradi infekcije, ki jo je predolgo ignorirala.

Sorodne novice