Šport > Košarka
12634 ogledov

Noro, Kyrie Irving odprl srce o igranju z Luko Dončićem

Kyrie Irving in Luka Dončić Profimedia
Drugi veliki Dallasov superzvezdnik Kyrie Irving je bil po zmagi nad Minnesoto Timberwolves poln hvale na račun svojega soigralca Luke Dončića.

Čez točno en mesec in en dan bo minilo eno leto, odkar so Dallas Mavericks svojemu prvemu zvezdniku Luki Dončiću pripeljali pravo pomoč v obliki superzvezdnika Kyrieja Irvinga. Ob prestopu ni nihče dvomil v Irvingove sposobnosti na igrišču, dosti bolj vprašljive so bili Kyriejeve poteze izven igrišč, prav tako pa se ni vedelo, kakšna bo kemija med Luko in enim najbolj težavnih zvezdnikov lige.

Irving, ki je vmes podpisal novo triletno pogodbo v višini 120 milijonov dolarjev, vse od svojega prihoda povprečno dosega 23,5 točk, 4,9 skokov in 5,1 asistenc, zaenkrat pa je še težko sklepati, kako se z Luko ujameta na igrišču, saj so njune predstave skupaj na igrišču zelo nihale, obenem pa ob kar pogostih poškodbah enega in drugega niti nista prebila veliko časa skupaj na igrišču.

A če smo lahko po kakšni tekmi optimistični in z nestrpnostjo pričakujemo, kaj nam bo omenjeni dvojec prikazal v prihodnje, je to zagotovo po zadnji tekmi, ko so Mavs s 115:108 premagali najboljšo ekipo Zahoda Minnesoto Timberwolves. Po omenjeni tekmi, ko sta skupaj prispevala kar 69 točk, je Irving tudi stopil pred novinarje ter z izbranimi besedami spregovoril o svojem zvezdniškem soigralcu ter ga še posebej pohvalil, kako je vodil ekipo v času 12 tekem, ki jih je Irving izpustil zaradi poškodbe.

"Vsak dan se o njem naučim nekaj novega in mislim, da eno leto ni dovolj, da bi rekel, da nekoga poznam zelo dobro. Toda glede na moja opažanja, ko smo skupaj na potovanjih, v slačilnici in na treningu ter glede na najinih nekaj pogovorov kot dveh vodij ekipe, lahko rečem sledeče ... Je izjemen igralec. Sam sem izjemen igralec. Za sabo ima neverjetno sezono. Zato ga poizkušam vzpodbujati, mu dati jasno vedeti, da vidim, kako na svojih ramenih nosi našo ekipo. To je počel ves čas, ko me ni bilo," je svojega soigralca pohvalil osemkratni udeleženec tekme zvezd.

"Spoštujem tega fanta in kako vsak dan da čisto vse od sebe, tudi če se počuti slabo, bo vseeno igral. Resnično morate spoštovati takšnega človeka in njegovo postavljanje rekordov. Resnično mi je v zadovoljstvo biti njegov soigralec. V čast mi je. Ob njem je košarka enostavnejša. In vem, da enako čuti do mene, da si drug drugemu olajšava delo na parketu," je hvalospev na računa soigralca, ki letos povprečno na tekmo dosega 33,7 točk, 8,2 skokov in 9,2 asistenc, zaključil Irving.

Mavs so sicer v letošnji sezoni dobili 12 od 19 tekem, na katerih sta skupaj zaigrala Dončić in Irving. In kot je omenil Irving, tudi Dončić spoštuje Kyriejev doprinos k ekipi. "Bil je izjemen, vedno je izjemen, vedno je ves čas agresiven. Je izjemen igralec, ki ga zelo potrebujemo. Potrebujemo, da je ves čas tako agresiven," je svojega partnerja po tekmi z Minnesoto pohvalil tudi Dončić. "Gre za Kaija, ni mu težko zaupati žoge, da doseže točke."

Kot kaže, se med Irvingom in Dončićem razvija vse boljša kemija, kar je bilo vidno tudi na igrišču proti eni najboljših ekip lige. Da le Kyrie ostane zbran na dogajanje na igrišču in ne doživi ene izmed svojih znamenitih "epizod", pa bi lahko resnično kmalu postali priče enemu najbolj smrtonosnih parov v ligi NBA.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Ender3 13:56 09.januar 2024.

    Avtorji portala malo pauze, vsaj kak dan brez Dončića in NBA..Prosim !

Sorodne novice