Šport > Nogomet
829 ogledov

Kupili Brazilca Paulinha, ki mu ni uspelo pri Tottenhamu

Paulinho Profimedias
Pri Barceloni so zapravili prvih 40 milijonov po rekordnem znesku, ki so ga dobili za Neymarja.

Katalonski nogometni velikan Barcelona je potrdil prestop brazilskega reprezentančnega vezista Paulinha, ki se v Španijo seli iz kitajskega kluba Guangzhou Evergrande v zameno za 40 milijonov evrov. Paulinho je prva okrepitev Barce po rekordnem prestopu Brazilca Neymarja v francoski PSG za 222 milijonov evrov.

Barcelona je na svoji spletni strani razkrila še, da bo v Brazilčevo pogodbo dala odkupno klavzulo v višini 120 milijonov evrov. Paulinha v četrtek čakajo zdravniški pregledi in uradni podpis pogodbe, zatem ga bo Barcelona predstavila na Camp Nouu.

Devetindvajsetletni Paulinho je za brazilsko reprezentanco zbral 41 tekem in dosegel devet golov, v Evropi je igral za litovski FC Vilnius ter poljski LSK Lodž, zatem se je vrnil v domovino in se leta 2013 iz Corinthiansa preselil v angleški Tottenham, kjer pa so ga dokaj hitro odkrižalil. Za Guangzhou je igral od junija 2015.

Paulinho je kar peti najdražji nakup v zgodovini Barcelone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice