Svet
4448 ogledov

V Paklenici umrl mlad Slovenec

Paklenica Profimedia
Padel je z velike višine.

Med plezanjem v Kanjonu Velike Paklenice na Hrvaškem se je v soboto smrtno ponesrečil slovenski državljan, je danes sporočila zadrska izpostava hrvaške gorske reševalne službe (HGSS). Po neuradnih podatkih, na katere se sklicuje hrvaška tiskovna agencija Hina, je mlajši moški umrl zaradi padca z velike višine.

O nesreči v Nacionalnem parku Paklenica na Hrvaškem so bili reševalci obveščeni v soboto okoli 15.30 ure. Na kraj nesreče sta kmalu prišla reševalca hrvaške gorske reševalne službe, ki sta bila v bližini, in ugotovila, da ne kaže znakov življenja. Kasneje je skupno 13 reševalcev truplo preminulega plezalca prineslo iz težko kanjona, piše na spletni strani HGSS.

Policija je o nesreči sprožila preiskavo, še poroča Hina.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • Pepe007 09:19 25.marec 2024.

    Paklenica je zelo priljubljeno plezališče v času okrog velike noči in tudi prvomajskih praznikov. Tudi moji otroci so hodili kako leto tja plezat v tem času. Sožalje svojcem. Nekje je bila napaka pri pravilih varnosti in varovanja, ampak sedaj žal ...prikaži več povratka nazaj ni več. Privoščljivcem kot je @LikaMB: človek se lahko spotakne doma po stopnicah in umre. Gotovo jih trenutno v Sloveniji več umre pri padcu z lojtre kot pri športnem plezanju.

  • LukaMB 23:20 24.marec 2024.

    In ker hudič ga je gonil tja v pekel Paklenico, najbolj retardirana smrt je ta, da se ubiješ pri lastnem adrenalinskem podvigu.