Slovenija
3158 ogledov

Niso je podprli, ampak ona čuti, da ima podporo

Emilija Stojmenova Duh Vlada RS
Ministrica za digitalno preobrazbo Emilija Stojmenova Duh je po uspešno prestani interpelaciji ocenila, da ima podporo koalicijskih partnerjev.

Interpelacijo zoper Stojmenovo Duh je vložila opozicijska SDS. Za njen odhod je glasovalo 31 poslancev, 42 jih je bilo proti. Ob glasovanju je bila sicer odsotna večina poslancev SD, prisotni poslanci Levice pa so se pri glasovanju vzdržali.

Kljub temu pa je ministrica Stojmenova Duh po interpelaciji prepričana, da uživa zadostno podporo za nadaljnje delo. "Jaz čutim, da je podpora. Ne vidim nobene težave, da nadaljujemo po poti, ki smo si jo zastavili," je dejala v izjavi za medije po koncu seje DZ.

Tako je odločena nadaljevati zastavljene projekte na ministrstvu. Izpostavila je nekaj odprtih razpisov, napovedala razpis za alarmiranje in obveščanje ter krovni zakon o digitalni preobrazbi. Posvetili pa se bodo tudi prenosu nekaterih evropskih uredb s področja digitalizacije v slovensko zakonodajo, je še napovedala.

Povod za interpelacijo je bil nakup 13.000 prenosnih računalnikov za nekaj manj kot 6,5 milijona evrov, ki ga je lani izvedlo ministrstvo za digitalno preobrazbo. SDS je v interpelaciji ministrici očitala sum storitve kaznivih dejanj nevestnega dela v službi, oškodovanja javnih sredstev, davkoplačevalcev in javnih financ zaradi negospodarnega in nesmotrnega nakupa. Stojmenova Duh je danes vse očitke vnovič zavrnila ter zagotovila, da je s svojim delom in ekipo vestno opravljala svoje naloge.

Emilija Stojmenova Duh Slovenija Ministrica: "Sem tujka, migrantka, čefurka in to je za SDS moteče" Emilija Stojmenova Duh Slovenija Slovenija Interpelacija zoper Stojmenovo Duh je vložena

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 36
  • Toma 14:01 29.marec 2024.

    Kot kaže, je čefur slovenski pleiški naziv!

  • lojs 13:07 29.marec 2024.

    predlagatelj (in še kdo) je najmanj 10x vprašal, kdo si je izmislil številko 13.000 ... ni bilo odgovora ... 39 teh laptopov so pa dobile občnine (ne posamezniki neposredno) ... ampak spet ni odgovora, kdo jih je inštaliral

  • lojs 12:41 29.marec 2024.

    včeraj sem gledal še oddajo tarča, ki je bila neverjetno zabavna, sploh pa ker se je našel nekdo, ki je eriko utišal ... no, večkrat se mu je zahvaliala za asistenco ... športnik rabi podporo staršev in torej kaj početi ...prikaži veči po koncu kariere, mogoče starši že prej, švica spet drugače ... ja kaj naj pa politiki recimo počnejo po koncu kariere, ko jih nihče več ne mara