Šport > Kolesarstvo
3573 ogledov

Bomba! Rogliču se bo pri Bori pridružil izjemni Slovenec

Jan Tratnik in Primož Roglič Profimedia
Po zadnjih poročilih naj bi bilo že vse dogovorjeno, da se Jan Tratnik po koncu sezone preseli k Bori-hansgrohe.

Potem ko so se pred nekaj tedni pojavile govorice, da odlični slovenski kolesar Jan Tratnik po koncu sezone zapušča vrste Visme-Lease a Bike, je zdaj praktično jasno, da bo zmagovalec etape Gira iz leta 2020 v prihajajoči sezoni ponovno združil moči s svojim velikim prijateljem Primožem Rogličem, tokrat pri Zasavčevi trenutni ekipi, Bora-hansgrohe.

Pri GCN (Global Cycling Network) so se namreč dokopali do informacij, da uradne potrditve zaenkrat še ni, a da naj bi bilo že vse dogovorjeno, da se tudi Tratnik pridruži nemškemu kolesarskemu gigantu. Čeprav je nizozemska ekipa pokazala interes za nadaljevanje sodelovanja s kolesarjem, ki ji je letos privozil zmago na eni najbolj slovitih enodnevnih klasik, Omloop Het Nieusblad, je bila želja Slovenca, da se pridruži svojemu prijatelju, s katerim sta skupaj eno sezono nastopala že pri Jumbo-Vismi, preprosto prevelika.

"Ekipa Visma-Lease a Bike se je pogovarjala s kolesarjem, da bi mu podaljšala aktualno pogobo, toda pri GCN smo dobili informacije iz zanesljivih virov, da bo 34-letnik prestopil k Bori-hansgrohe  in združil moči moči s svojim nekdanjim moštvenim kolegom in rojakom Primožem Rogličem," so zapisali pri GCN.

Tratniku, ki je pred lansko sezono okrepil nizozemsko moštvo, pogodba poteče s koncem leta in nič čudnega, da si pri Vismi-Lease a Bike želijo podaljšati sodelovanje, saj izjemni Idrijčan naravnost blesti, odkar se je pred dobrim letom pridružil eni najmočnejših ekip na svetu.

Uveljavil se je kot eden najboljših pomočnikov na svetu, potem ko je v lanski sezoni pomagal Dylanu van Baarleju do zmage na dirki Omloop Het Nieuwsblad, Tiesju Benootu na dirki Kuurne-Brussel-Kuurne, Woutu van Aertu na Coppi Bernocchi, Rogliču na dirki po Burgosu in Emiliji, medtem ko je bil tudi del zgodovinske ekipe, ki je na dirki po Španiji prinesla Jumbo-Vismi trojno skupno zmago, ko so prva tri mesta zasedli Sepp Kuss, Jonas Vingegaard in Roglič.

A če je v lasnki sezoni blestel v vlogi pomočnika, je naravnost sanjsko odprl letošnjo sezono, ko je še pred zmago na dirki Omloop Het Nieuwsblad končal dirko po Murcii na drugem mestu, klasiko Jaen in dirko po Algarveju pa na tretjem mestu. Kako pomemben član ekipe je, pa najbolje kaže njegov kolesarski koledar, saj vsaj po trenutnih napovedih Nizozemci nanj računajo tako na dirki po Italiji, kot tudi dirki po Franciji.

Tratnik sicer trenutno že nekaj časa ne nastopa, potem ko okreva po grozljivem padcu na dirki Gent-Wevelgem. Njegova vrnitev na dirke je tako načrtovana za bližajočo se dirko po Romandiji, ki je na sporedu od 23. aprila dalje in velja za zadnji test pred dirko po Italiji.

Jan Tratnik | Avtor: Profimedia Profimedia

Podpis Jana Tratnika naj bi sicer bila četrta odmevna poteza ekipe Bora-hansgrohe, potem ko je prejela precejšnjo finančno injekcijo, ko je postal večinski ekipni lastnik sloviti proizvajalec energijskih pijač Red Bull. Pred tem naj bi se namreč že dogovorili za podaljšanje pogodb z dvema izmed svojih najpomembnejših kolesarjev, Jaijem Hindleyem in Aleksandrom Vlasovom, medtem ko naj bi ekipo v prihodnji sezoni okrepil FDJ-jev Novozelandec Laurence Pithie.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Idioti 15:40 18.april 2024.

    Tko k sem rekel že ob Roglevom prestopu . Še Kussa mormo dobit , pa smo zmagovalna kombinacija , razen za Pogačarja !

Sorodne novice