Nova drevesa za zeleni Kranj

Foto: Mestna občina Kranj
Foto: Mestna občina Kranj
Mestna občina Kranj bo v letošnji jeseni zasadila nekaj manj kot 200 dreves.
Oglej si celoten članek

Ena od prioritet Mestne občine Kranj, ki slovi kot trajnostna in digitalna, je tudi ozelenitev občine. V letošnji pomladi so zasadili 94 dreves. V jesenski zasaditvi pa bo 194 dreves. Največ so jih zasadili pri Tušu na Planini in v Stražišču, in sicer 45 ter 43. Jesenske zasaditve so sicer začeli na Cesti Staneta Žagarja. Letos bo tako skupaj posajenih nekaj manj kot 300 dreves, v celotnem zadnjem mandatu pa približno 700 dreves. Želja župana Matjaža Rakovca je posaditi 1000 dreves v dveh mandatih.

Kranj tudi z ozelenitvijo mesta poglablja svoj status v misiji 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030. Pred kratkim pa se je uvrstil tudi v finale Evropske destinacije odličnosti. Pridobitev zelenih površin bo prinesel tudi Bleiweisov park, ki bo s 7500 kvadratnimi metri največji park v mestu.

Foto: Mestna občina Kranj

OKOLJE Kranj dobil še nova drevesa ZELENI KRANJ Drevored vijoličnih jelš po zaslugi botrov in donatorjev OKOLJE Kranj je bogatejši še za en drevored ZELENI KRANJ Nov drevored z 18 lipovci ZELENI KRANJ Nov drevored poljskega jesena na Planini OKOLJE Besniške voščenke zasadili tudi doma KRANJ Za vsako članico EU po dve kranjski voščenki ZELENO Kranjska občina postaja še bolj zelena

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.