Gorenjska
2161 ogledov

Nova drevesa za zeleni Kranj

Mestna občina Kranj
Mestna občina Kranj bo v letošnji jeseni zasadila nekaj manj kot 200 dreves.

Ena od prioritet Mestne občine Kranj, ki slovi kot trajnostna in digitalna, je tudi ozelenitev občine. V letošnji pomladi so zasadili 94 dreves. V jesenski zasaditvi pa bo 194 dreves. Največ so jih zasadili pri Tušu na Planini in v Stražišču, in sicer 45 ter 43. Jesenske zasaditve so sicer začeli na Cesti Staneta Žagarja. Letos bo tako skupaj posajenih nekaj manj kot 300 dreves, v celotnem zadnjem mandatu pa približno 700 dreves. Želja župana Matjaža Rakovca je posaditi 1000 dreves v dveh mandatih.

Kranj tudi z ozelenitvijo mesta poglablja svoj status v misiji 100 podnebno nevtralnih in pametnih mest do leta 2030. Pred kratkim pa se je uvrstil tudi v finale Evropske destinacije odličnosti. Pridobitev zelenih površin bo prinesel tudi Bleiweisov park, ki bo s 7500 kvadratnimi metri največji park v mestu.

 | Avtor: Mestna občina Kranj Mestna občina Kranj

OKOLJE Gorenjska Kranj dobil še nova drevesa Drevored, kr posvoji drevo, Kranj, okolje ZELENI KRANJ Gorenjska Drevored vijoličnih jelš po zaslugi botrov in donatorjev Župan MOK Matjaž Rakovec in predsednik uprave Gorenjske banke Mario Henjak sta simbolično zasadila enega od dreves OKOLJE Gorenjska Kranj je bogatejši še za en drevored drevored, Matjaž Berčon, Matjaž Rakovec ZELENI KRANJ Gorenjska Nov drevored z 18 lipovci Župan Matjaž Rakovec, Srđan Krumpak iz McDonalds, Meta Ahačič iz podjetja Supernova ZELENI KRANJ Gorenjska Nov drevored poljskega jesena na Planini OKOLJE Gorenjska Besniške voščenke zasadili tudi doma Nova kolesarska povezava, začetek pri koncu naselja Kokrica KRANJ Gorenjska Za vsako članico EU po dve kranjski voščenki Nov drevored v Kranju ZELENO Gorenjska Kranjska občina postaja še bolj zelena
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.