Potrjeno! Na Hrvaškem imajo dražje kampe kot pri nas

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Na portal camping.info s sedežem v Berlinu, ki je z informacijami o več kot 23.000 kampih eden največjih tovrstnih portalov v Evropi, so objavili povprečne cene evropskih kampov.
Oglej si celoten članek

"Kampiranje je trenutno zelo priljubljeno in industrija cveti," je v sporočilu za javnost zapisal prvi mož portala camping.info Maximilian Möhrle. To potrjujejo tudi vsakoletne številke, ki kampiranje, čeprav že nekaj časa ni več najcenejša oblika dopusta, umeščajo tudi v sam vrh po priljubljenosti slovenskih turistov. Te se še vedno na kampiranje najraje odpravijo na sosednjo Hrvaško, ki pa bo letos deležna precejšnjih podražitev. Največ v Istri in Kvarnerju, ki sta med slovenskimi gosti tudi najbolj priljubljena.

Na med Slovenci zelo obiskanem sosednjem Hrvaškem je najbolj priljubljen kamp po mnenju portala camping.info Polidor Family Camping Resort v bližini Bijele Uvale, nekaj kilometrov od Poreča. V Avstriji so izpostavili Camping Grubhof na Salzburškem, v Italiji pa Luxury Camping Schlosshof v bližini Merana.

cene Toliko boste letos plačali za trajekte na Hrvaškem

Kako pa je s cenami kampov v Sloveniji?

Pri portalu so primerjali cene kampiranja v evropskih kampih in ugotovili, da bosta v povprečju dva odrasla za prenočitev skupaj s plačilom električnega priključka, parkirnine za avtomobil in lokalnih dajatev odštela od 13,05 do 38,01 evra. Lani se je ta številka gibala od 12,85 do 37,22 evra.

Cene v Sloveniji so glede na podatke blizu vrha evropskih, povprečna cena prenočitve v slovenskih kampih namreč znaša 31,10 evra. Lani je bila 30,13 evra. Med njimi je po izboru uporabnikov portala camping.info v Sloveniji tudi letos kraljeval kamp Plana & Bar 66 pri Pivki.

Od slovenskih kampov so v Evropi dražji zgolj kampi v petih evropskih državah. Najdražje kampe je mogoče najti v Švici (38,01 evra), višje kot v Sloveniji pa so povprečne cene še v Italiji (37,89 evra), na Hrvaškem (37,38 evra), v Španiji (33,44 evra) in Avstriji (32,83 evra).

prvomajske počitnice Ne le Hrvaške, letos bo veliko Slovencev obiskalo tudi ta skriti biser Evrope

Spodnji del lestvice zasedajo kampi v Albaniji, kjer prenočitev za dva odrasla v povprečju stane 13,05 evra, ter v Severni Makedoniji, Turčiji in Moldaviji s povprečnim stroškom v znesku okoli 14,50 evra.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 6

  • 19:39 17. April 2023.

    Mah, sem šla zadnjič preverjati, koliko bi nas prišel primerljiv apartma (otok v Kvarnerju-direkt ob morju) v Španiji, Grčiji Al …

  • 10:20 16. April 2023.

    eno vprašanje za vse.. poglejte fotko pod naslovom in mi povejte kolk stane campiranje tam ? in še kolk zvezdic …

  • 08:12 16. April 2023.

    Tako bom napisala. Ta vaša hrvaška vam je ostala pod kožo še iz bivše yuge. Leta 2004 sem prodala parcelo …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.