Komedija v parlamentu: Erjavec si je začasno premislil

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Karl Erjavec je umaknil soglasje h kandidaturi za mandatarja.
Oglej si celoten članek

Karl Erjavec je umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade.

Slovenija "Mi se 42 glasov poslancev ne bojimo" Politična analiza "30 let spremljam politiko, a česa takega ne pomnim"

Da bo umaknil kandidaturo je že dopoldan poročal Dnevnik, ki piše, da je Erjavec že včeraj popoldne razmišljal o začasnem umiku soglasja h kandidaturi, zvečer pa je za časnik potrdil, da bo to tudi storil. "Podpise imamo tako ali tako že zbrane in bomo nezaupnico vložili takoj, ko bodo vzpostavljeni normalni pogoji za delo državnega zbora z vsemi poslanci," je povedal za Dnevnik. "Poslovnik DZ, ki ne omogoča tajnega glasovanja na daljavo, diskriminira poslance, ki so na bolniški ali na zdravljenju, saj ti ne morejo uresničiti svoje ustavne pravice glasovanja."

Po tem, ko je koalicija KUL vložila konstruktivno nezaupnico, je v ponedeljek dogajanje okoli nezaupnice zapletel covid-19. Več poslancev je namreč v izolaciji zaradi okužbe s covidom-19 ali ker so v samoizolaciji zaradi stika z okuženo osebo, kar pomeni, da se ne bodo mogli udeležiti tajnega glasovanja o konstruktivni nezaupnici, ki naj bi se zgodilo v sredo ali petek.

Slovenija Janša se je na nezaupnico odzval v svojem slogu kul "Konstruktivno nezaupnico smo že vložili"

Zaradi tega se je Karl Erjavec odločil za razmislek o tem, ali konstruktivno nezaupnico začasno umakniti. Odločitev naj bi sprejel po posvetovanju s pravniki in člani koalicije KUL. 

Poslovnik državnega zbora ne omogoča, da bi poslanci tajno glasovanje lahko izpeljali v sklopu seje na daljavo, je v ponedeljek pojasnil predsednik državnega zbora Igor Zorčič. Ob spreminjanju poslovnika, ki po novem omogoča izvajanje seje na daljavo, niso rešili vprašanja tajnega glasovanja na daljavo.

Slovenija "Grozijo ne le poslancem, temveč tudi njihovim družinam" v živo Blamaža Erjavca: Načrti se mu podirajo

Erjavec je s strankami KUl nezaupnico, za katero mu je uspelo zbrati 42 od potrebnih 46 podpisov, vložila pretekli teden.

dezurni@zurnal24.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 31

  • 11:42 20. Januar 2021.

    Laž, zahrbtnost, nerazgledanost, hudobija, sovraštvo do Slovencev, to so njegovi atributi za predsednika vlade, ki si ga polovica Slovencev tako …

  • ode
    08:51 20. Januar 2021.

    Lisici so se cedile sline ob pogledu na veje, ki so se šibile pod težkimi grozdi. Grozdi so bili previsoko …

  • 07:45 20. Januar 2021.

    ... On je samo ena nadloga v Sloveniji.. nesposobnež in še proti povišanju penzije je bit, idddiii...

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.