Slovenija
8862 ogledov

Komedija v parlamentu: Erjavec si je začasno premislil

Karel Erjavec Saša Despot
Karl Erjavec je umaknil soglasje h kandidaturi za mandatarja.

Karl Erjavec je umaknil soglasje h kandidaturi za predsednika vlade.

Poslanci SDS Slovenija "Mi se 42 glasov poslancev ne bojimo" Poslanci DeSUS Politična analiza Slovenija "30 let spremljam politiko, a česa takega ne pomnim"

Da bo umaknil kandidaturo je že dopoldan poročal Dnevnik, ki piše, da je Erjavec že včeraj popoldne razmišljal o začasnem umiku soglasja h kandidaturi, zvečer pa je za časnik potrdil, da bo to tudi storil. "Podpise imamo tako ali tako že zbrane in bomo nezaupnico vložili takoj, ko bodo vzpostavljeni normalni pogoji za delo državnega zbora z vsemi poslanci," je povedal za Dnevnik. "Poslovnik DZ, ki ne omogoča tajnega glasovanja na daljavo, diskriminira poslance, ki so na bolniški ali na zdravljenju, saj ti ne morejo uresničiti svoje ustavne pravice glasovanja."

Po tem, ko je koalicija KUL vložila konstruktivno nezaupnico, je v ponedeljek dogajanje okoli nezaupnice zapletel covid-19. Več poslancev je namreč v izolaciji zaradi okužbe s covidom-19 ali ker so v samoizolaciji zaradi stika z okuženo osebo, kar pomeni, da se ne bodo mogli udeležiti tajnega glasovanja o konstruktivni nezaupnici, ki naj bi se zgodilo v sredo ali petek.

Janez Janša Slovenija Janša se je na nezaupnico odzval v svojem slogu Koalicija ustavnega loka kul Slovenija "Konstruktivno nezaupnico smo že vložili"

Zaradi tega se je Karl Erjavec odločil za razmislek o tem, ali konstruktivno nezaupnico začasno umakniti. Odločitev naj bi sprejel po posvetovanju s pravniki in člani koalicije KUL. 

Poslovnik državnega zbora ne omogoča, da bi poslanci tajno glasovanje lahko izpeljali v sklopu seje na daljavo, je v ponedeljek pojasnil predsednik državnega zbora Igor Zorčič. Ob spreminjanju poslovnika, ki po novem omogoča izvajanje seje na daljavo, niso rešili vprašanja tajnega glasovanja na daljavo.

Janez Janša Matej Tonin Zdravko Počivalšek Slovenija "Grozijo ne le poslancem, temveč tudi njihovim družinam" Karel Erjavec v živo Slovenija Blamaža Erjavca: Načrti se mu podirajo

Erjavec je s strankami KUl nezaupnico, za katero mu je uspelo zbrati 42 od potrebnih 46 podpisov, vložila pretekli teden.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 31
  • jastreb13 11:42 20.januar 2021.

    Laž, zahrbtnost, nerazgledanost, hudobija, sovraštvo do Slovencev, to so njegovi atributi za predsednika vlade, ki si ga polovica Slovencev tako želi na čelu vlade....Slovenci kakor ste neumni, kar se vidi po vaših izvoljenih predstavnikih v parlamentu, si res ne zaslužite ...prikaži več druzga na čelu države, kot tega klovna, ki je do zdaj uničil vse kar ste mu je zaupali.

  • ode 08:51 20.januar 2021.

    Lisici so se cedile sline ob pogledu na veje, ki so se šibile pod težkimi grozdi. Grozdi so bili previsoko in lisica jih ni dosegla. Nekajkrat se je vzpela na zadnje noge, toda naposled je morala priznati poraz. Odpravila se ...prikaži več je iz vinograda in si govorila: »Naj grozdje obere, kdor ga hoče. Zame je preveč zeleno in kislo« (Trdina)

  • Avatar Mirč Sla
    Mirč Sla 07:45 20.januar 2021.

    ... On je samo ena nadloga v Sloveniji.. nesposobnež in še proti povišanju penzije je bit, idddiii...