To se obeta junaškemu Slovencu, ki je pomagal Rogliču

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Naključnega junaka dirke po Italiji, ki je Primožu Rogliču pomagal do zmage na odločilnem kronometru, čaka lepa nagrada.
Oglej si celoten članek

Požrtvovalni slovenski navijač je postal naključni junak odločilne vožnje na čas na dirki po Italiji, v kateri je sijajni Primož Roglič za 40 sekund premagal vodilnega Gerainta Thomasa in pred formalnim zaključkom tritedenske preizkušnje oblekel rožnato majico.

Rogličeva pravljica bi se sicer kaj kmalu lahko sprevrgla v nočno moro, potem ko so mu jo v ključnem delu etape spet zagodle tehnične težave. 

Video Vse se je zdelo izgubljeno: trenutek, ki bi Primoža skorajda stal zmage

Potem ko v ravninskem delu pričakovano ni naredil bistvene razlike, je Roglič na vzponu pričel topiti zaostanek za Geraintom. Razlika med njima je znašala 16 sekund, ko je slovenski kolesar zapeljal v luknjo na cesti, pri čemer se mu je snela veriga.

Da je bilo vse skupaj še huje, se je nesreča pripetila ravno v predelu, kjer je bil dostop za gledalce močno omejen.

Primož se je odzval To je bil Thomasov prvi odziv po porazu. Noro, kaj je izrekel o Primožu

Toda Roglič, ki mu nesrečni razpleti odločilnih kronometrov niso tuji, je imel tokrat tudi malo sreče.

Foto: Twitter Ne samo, da Kisovčan ni potreboval menjave kolesa, saj je verigo uspel namestiti nazaj na svoje mesto, temveč je bil njegovi smoli priča tudi gledalec v rdeči majici, ki je požrtvovalno stekel po klancu navzdol in Slovenca pomagal potisniti. Pomoč je bila še kako dobrodošla, saj je Roglič s tem lažje zavrtel pedala navkreber in nadaljeval svojo pot proti zgodovinskemu uspehu.

Kasneje se je izkazalo, je bil Rogličev nepričakovani pomagač nekdanji smučarski skakalec Mitja Mežnar.

Mežnar je s svojo gesto navdušil kolesarsko in širšo športno javnost, odzvali pa so se tudi pri ljubljanskem ponudniku hitre prehrane Bureku Olimpiji, ki junaku ponujajo brezplačen burek za celo leto.
 
"POZOR! Iščemo fanta, ki je pomagal Rogliču, ko mu je padla veriga na Giru. Naj nas kontaktira in dobil bo zastonj burek za celo leto,"
so zapisali.

Kako prisrčno Ne boste verjeli, kaj je Rogličev sin počel med očetovim zmagovitim intervjujem

xxx

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.