Avto
451 ogledov

10 najbolj zanesljivih avtov zadnjih 15 let

Mitsubishi lancer
1/10
Mitsubishi
Britanska zavarovalnica Warranty Direct je po seznamu najmanj zanesljivih avtomobilov v zadnjih 15 letih objavila še seznam 10 najbolj zanesljivih avtomobilov na britanskem trgu. V raziskavo je bilo vključenih 450 modelov.

Zavarovalnica Warranty Direct je nedavno dvignila veliko prahu, ko je objavila seznam 10 najmanj zanesljivih avtomobilov v zadnjih 15 letih.

Do izračuna so prišli z uporabo lastne kompleksne formule, ki je poleg števila okvar zajela ceno popravila. Zaradi takšnega izračuna so se na lestvici najmanj zanesljivih avtomobilov nepričakovano znašle nemške premium znamke – Audi, BMW, Mercedes in Porsche.

Tokrat so rezultati bolj pričakovani, saj je sedem od desetih najbolj zanesljivih avtomobilov v zadnjih petnajstih letih japonskih. Tudi na tej lestvici so presenečenja. Visoko se je uvrstila opel agila, ki je pravzaprav suzuki wagon R+ z oplovo značko in agregati. Stroški popravila agile so kar 75 odstotkov nižji od prvouvrščenega mitsubishi lancerja, a se mali opel kvari pogosteje.

Lestvico najbolj zanesljivih avtomobilov zavarovalnice Warranty Direct najdete v fotogaleriji zgoraj.

Komentarjev 1
  • wolfyy 12:38 06.december 2012.

    "nepričakovano znašle nemške premium znamke"mogoče za slepe, za nekatere pa pričakovano :)