Avto
114662 ogledov

50 ljudi je kupovalo zaseženega porscheja, to je končna cena

Dražba porsche cayenna Žurnal24
Udeležili smo se dražbe, na kateri je Furs prodajal zaseženega porsche cayenna. Med okoli 50 potencialnimi kupci, so največ denarja za vozilo odšteli pri Porsche Slovenija.

Finančna uprava (Furs) je danes na javni dražbi po naših podatkih s strani policije zaseženega porsche cayenna, prvič registriranega decembra leta 2017. Furs na dražbi ponuja tudi avtomobile in druga vozila, ki jih sodišče odvzame vozniku.

(Foto: ) Galerija Avto Kitajski cayenne

Udeležili smo se ene od takih dražb avtomobilov, na katerih je Finančna uprava po izklicni ceni 45 tisoč evrov ponujala črnega športnega terenca porsche cayenna, ki je privabil kar okoli 50 dražiteljev. Dobro leto in pol star avtomobil z dobrimi 40 tisoč prevoženimi kilometri ima trilitrski prisilno polnjeni šestvaljni bencinski motor, ki zmore 250 kilovatov moči (340 KM9 in 450 Nm navora. Pospešek od 0 do 100 km/h je 6,2 sekunde. Osnovna cena novega avtomobila (modelsko leto 2018) je nekaj več kot 93 tisoč evrov, glede na bogato dodatno opremo pa bi bila cena cayenna tretje generacije, ki je bil ponujen na dražbi, okoli 140 tisoč evrov. 

slovenija 07.10.11. gornja radgona, policija, drazba, foto: nino verdnik Dražba policistov Slovenija Dražba policistov: Kolesa za pet evrov, motor za deset

Na koncu so največ za vozilo po ponudili pri Podjetju Porsche Slovenija (PS), in sicer 90 tisoč evrov. 

Dražba porsche cayenna | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Kdaj policist zaseže motorno vozilo?

Zaseg motornih vozil opredeljuje zakon o pravilih cestnega prometa. Slednji med drugim določa, da policist motorno vozilo vozniku zaseže, če ga zaloti pri storitvi hujšega prekrška in je izpolnjen eden izmed naslednjih pogojev. Policist vozilo zaseže, če je bil prekrškar v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan zaradi prekoračitve dovoljene hitrosti. Pri tem mora hitrost v območju za pešce ali v območju umirjenega prometa najmanj trikrat preseči za več kot 20 km/h, v naselju za več kot 30 km/h, na cesti zunaj naselja za več kot 40 km/h, na avtocesti cesti ali hitri cesti pa za več kot 50 km/h.

Policist vozilo prekrškarju tudi zaseže, če je bil v zadnjih dveh letih najmanj trikrat pravnomočno kaznovan zaradi vožnje pod vplivom alkohola, vožnje pod vplivom prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil in drugih psihoaktivnih snovi ali odklonitve odrejenega preverjanja psihofizičnega stanja. Vozilo mu tudi odvzame, če ima storilec hujšega prekrška prepoved vožnje motornega vozila; če nima veljavnega vozniškega dovoljenja; če mu je vozniško dovoljenje začasno odvzeto ali je v postopku odvzema; če je kljub prepovedi nadaljnje vožnje vožnjo nadaljeval ali ponovil prekršek, zaradi katerega mu je bila prepovedana nadaljnja vožnja.

Večina avtomobilov se vrne lastnikom, nekatera pa po prekrškovnih postopkih sodišč pristanejo tudi na dražbi.

Porsche cayenne Porsche cayenne Avto Novi porsche cayenne jim je pobegnil na splet

Med brskanjem po slovenskih spletnih straneh z oglasi za rabljena vozila smo našli okoli 50 cayennov, vendar nobenega primerljivega vozilu na dražbi. Zato pa lahko na nemškem spletnem portalu mobile.de izbirate med več cayenni, primerljivimi po številu prevoženih kilometrov, letnici in moči motorja (ne tudi opremi). Stanejo pa med 74.000 in 80.000 evri.

Dražba porsche cayenna | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Porsche cayenne in Airbus Avto Porsche cayenne namesto prikolice vlekel najtežje letalo na svetu

Furs ima za mesec avgust najavljenih še nekaj zanimivih dražb plovil, motociklov in avtomobilov. Med drugim bodo prodajali 7,48 metra dolgo in 2,52 metra široko jadrnico z izklicno ceno 10.000 EUR in zunanjega motorja Viamare 55, moč motorja 3,29 kW z izklicno ceno 300 evrov, motorno kolo KTM, tip EXC 300 za izklicno ceno 3.000 evrov. Izklicna cena za vozilo lexus IS 220 D je 1.900 evrov, z BMW 320d 4.000 evrov, VW golfa CL bo možno, če bo obveljala izklicna cena, kupiti za 70 evrov, nissan micro 1.0 pa za 50 evrov.

 

Komentarjev 28
  • Mihael Ponebšek 19:08 20.avgust 2019.

    Bedarija, 90k za takšno kišto! Za porscheja pa res nikomur nisem fovš, zeeeh, prej za AR giulia QV ;) sicer pa ja, veliko družin se zapufa do konca za novega vstopnega mercedesa ali BMW ali audi (preko 30k) potem pa ...prikaži več vsak mesec komaj odplačujejo obrok! Se strinjam s praufom. Mene osebno briga kaj kdo vozi in s čim se pripelje/postavlja... in kaj si lahko privošči bla bla bla... jaz sem ponosen lastnik Lancie Thesis emblema 2,4 jtd, letnik '04 in marsikdo iz novega MB ali BMW steguje glavo za njo

  • Mihael Ponebšek 19:02 20.avgust 2019.

    Bedarija čista, 90k za takšno kišto...

  • jakec1575 10:00 20.avgust 2019.

    ajme sirotinja je prisla gledat avto za status. Pol je pa prisel porsche in rekel, nene, nase cayenne lahko vozijo samo tisti z denarjem pod palcem. in hokus pokus, zadev zakljucena. Pa se dnar so oprali pa kakemu elitnezu naredili ...prikaži več uslugo, da dobi svoj avtocek nazaj. Sirotinja pa smrk smrk pod nosom.