Avto
897 ogledov

Alpine z novostjo napoveduje drzno prihodnost

Alpine alpenglow
1/5
Alpine
Konceptno vozilo alpenglow uteleša videnje znamke Alpine. Prihodnji modeli znamke Alpine bodo zelo športni.

Alpine z novim konceptom obljublja, da bodo njihovi avtomobili narejeni za običajne ceste kot tudi za dirke. Alpenglow je več kot le oblikovalska študija, je pravi manifest znamke, ustanovni akt njenih ambicij in strateškega načrta, so zapisali v izjavi za javnost.

Alpine alpenglow | Avtor: Alpine Alpine

gordon murray t.50 Avto Alpine 110 je navdih za superšportnika

Kot so pojasnili, se alpenglow nanaša na svetlobni pojav, v katerem vodoravni snop rdečkaste svetlobe obsije vrhove gora tik pred sončnim vzhodom ali tik po zahodu, torej gre za prvo jutranjo ali zadnjo večerno zarjo. Tako izraža poslanstvo te oblikovalske študije: poveličati trenutek, ko bodo razkrite revolucionarne oblike in tehnologije jutrišnjega dne, v katerem bo znamka ponudila videnje svoje prenove.

Alpine alpenglow | Avtor: Alpine Alpine

Apline A110 SLABA NOVICA ZA SLOVENIJO Avto Renault predstavil alpine A110, tekmeca audija TT

Pri športni znamki so prepričani, da mora biti avtomobilski šport prihodnosti vznemirljiv kot vedno, a čistejši. Koncept predstavlja trajnostno športnost, ki združuje čiste emisije (tudi vodik) tako na cestah kot dirkališčih z dizajnom, v katerem se voznik zlije z vozilom.

Renault Alpine To so cene Avto Slavna avtomobilska znamka uradno na prodaj pri nas, to so cene

“Zeleni” vodik je ena od rešitev, ki jo znamka preučuje v svoji zavezi k trajnostni mobilnosti. Motor, ki ga poganja vodik, med vožnjo praktično ne oddaja drugega v okolje kot paro. Barve in materiali na tem vozilu napovedujejo prihodnost modelov Alpine. Naravni elementi – voda, ogenj, led, veter in para – so navdihnili to študijo, njegove linije in barve. 

Alpine alpenglow | Avtor: Alpine Alpine

Gre za vozilo z enim sedežem. Voznik tako sedi na sredini, med dvema vodikovima rezervoarjema. Volan je denimo oblikovan po navdihu iz vozil za vzdržljivostne dirke LMP1. Celotno vozilo je izjemno lahko in izdelano iz recikliranih materialov. Stopalke, obvolanske ročice, nosilci vodikovih rezervoarjev, spojler in del motornega pokrova so narejeni iz prosojnega materiala.

Regis Fricotte Intervju Avto Direktor Alpine: Slovenci lahko dobite avtomobilov, kolikor si jih zaželite

Modra, bela in rdeča spominjajo na francoski izvor, podpis Alpine na več mestih pa podpisuje ponos znamke Alpine in njene bogate športne zgodovine. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.