Avto
418 ogledov

Najboljšo cestno pomoč imajo v ...

AMZS mehaniki AMZS
V Sloveniji smo dobili najboljše cestne mehanike.

V AMZS centru varne vožnje na Vranskem se je v petek z razglasitvijo najboljše cestne patrulje v Evropi zaključilo mednarodno tekmovanje in usposabljanje za odličnost cestnih patrulj. Zmago so si priborili mehaniki iz nizozemskega avtomobilskega kluba ANWB, druga je bila ekipa belgijskega TCB, tretje mesto pa so osvojili mehaniki hrvaškega avtokluba HAK.

Na tekmovanju, katerega namen je zlasti izobraževanje in seznanjanje z novostmi na področju pomoči na cesti, avtomobilizma in tehnologije, se je pomerilo 16 ekip iz različnih evropskih držav. Naloge mehanikov so bile reševanje skritih, a realnih okvar na avtomobilih, s katerimi se vsakodnevno srečujejo pri pomoči na cesti članom avtomobilskih klubov. 

"Še vedno je veliko primerov, zaradi katerih nas člani pokličejo na pomoč, povezanih s klasičnimi okvarami, kot so prazne pnevmatike, prazen akumulator, pretrgan jermen, manjša okvara na hladilnem sistemu, pregorele varovalke in podobno, vse več pa je tudi težav, ki jim botruje elektronika. Zato smo letos naloge zasnovali na način, da so mehaniki pridobivali nova znanja in izkušnje, ki jim bodo pomagale pri reševanju ravno tovrstnih okvar," je pojasnil Jurij Kočar, produktni vodja za servis pri AMZS, ki je imel pri letošnjem usposabljanju skupaj s strokovnjaki iz avtomobilskih klubov AA (Velika Britanija), nemškega ADAC in švicarskega TCS vlogo tehničnega inštruktorja.

Ekipe so se morale izkazati tudi pri skrbi za stranko in da so ji podajali ustrezne usmeritve za rešitve. Najbolj vrhunsko znanje, iznajdljivost in najustreznejši pristop do stranke so pokazali mehaniki iz nizozemskega avtomobilskega kluba ANWB, s čimer so osvojili naslov evropskih prvakov med mehaniki oziroma laskavi naziv Road Patrol Team of the Year, ki si ga je lani v Šibeniku ravno pod vodstvom Jurija Kočarja priborila slovenska ekipa AMZS.

Glede na to, da pomoč na cesti ostaja osnovna dejavnost večine avto-moto klubov, članic FIA, in je tudi ena ključnih storitev, s katero večina članov povezuje svoj avto-moto klub in jo od njih pričakuje, je usposabljanje cestnih patrulj pomembno, zlasti v dobi hitrega tehnološkega napredka avtomobilske industrije, ki ji morajo slediti tudi izvajalci pomoči na cesti. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice