Avto
11189 ogledov

Audi izdelal tisoče avtov z isto VIN številko

Audi S8 Audi
V Ingolstadtu naj bi proti pravilom izdelali ogromno avtov z isto "osebno izkaznico".

Verjetno res velika večina lastnikov VIN številke svojega avta ne pogleda niti enkrat v življenju, prav gotovo je na svetu tudi le malo blaznežev, ki bi znali 17-mestno kombinacijo številk in črk na pamet. A VIN številka je izredno pomembna oznaka, ki je lastna vsakemu vozilu posebej, podobno kot je vsaka EMŠO številka namenjena zgolj enemu človeku na Zemlji. In če je EMŠO zelo pomemben vsakič, ko zavijete na kakšen državni urad, je VIN bistven, ko je potrebno avto peljati na servis, tehnični pregled ali pa ga želite prodati. Pravila, ki veljajo po vsem svetu, pravijo, da se iste VIN kode ne sme znova uporabiti vsaj 30 let. 

Nemški državni preiskovalci, ki so se zaradi vpletenosti v afero Dieselgate zakopali v finančne in druge papirje družbe Audi, so po naključju naleteli na dokaze, da je Audi izdelal "na tisoče" vozil z istim VIN. Kot poroča nemški Handelsblatt, ki je zadevo prvi objavil, naj bi tako na Kitajsko, Južno Korejo in Japonsko romali avtomobili z istimi identifikacijskimi oznakami. Ni znano, ali je šlo za iste modele. 

Audi To morate vedeti Avto Audi povsem spreminja poimenovanje, kaj morate vedeti

Preiskovalci za zdaj še raziskujejo, kaj bi lahko bilo v ozadju kopiranja iste VIN kode, medtem pa se pri Audiju za zdaj delajo nevedne. Prvi uradni odziv tiskovnega predstavnika je bil: "Ni nam znano, da bi VIN kodo uporabili več kot enkrat."

Audi ima sicer v zadnjem času veliko dela s samim seboj. Prihodnji teden naj bi tako naredili več menjav na vodilnih položajih, trese se tudi stolček prvega moža Ruperta Stadlerja.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.