Avto
100 ogledov

Audi napovedal čisto nov model in prodor elektrike

Audi TT offroad koncept Audi
Pri Audiju so napovedali, da bodo čez dve leti na cesto poslali model Q4.

Audijeva letna konferenca, na kateri so vodilni nemškega giganta predstavljali letne rezultate in načrte za naprej, je sicer potekala v senci kriminalistične preiskave, saj so ravno v sredo zjutraj na vrata osrednjih pisarn v Ingolstadtu potrkali preiskovalci in iskali nove dokaze glede morebitnih manipulacij z izpušnimi plini v preteklosti. 

Vendar pa Audi kljub težavam v preteklosti gleda zelo optimistično v prihodnost in napoveduje zelo napredne odgovore na izzive, ki jih prinašajo spremembe pri pogonih in splošnem dojemanju mobilnosti. 

Eden prvih korakov v to smer je novi križanec Q4, ki ga bodo predstavili leta 2019. Opisujejo ga kot športnega kompaktnega suva, verjetno pa se bo zelo zgledoval po konceptu TT offroad, ki so ga pokazali že pred tremi leti in bo namenjen konkuriranju avtom, kot sta BMW X4 ali mercedes-benz GLC. Kot je znano, se je za pravico do oznake Q4 zelo dolgo pregovarjal z Alfo Romeo, ki je imela do lanskega leta zaščito nad to kombinacijo črke in številke. 

Audi TT offroad koncept | Avtor: Audi Audi
Šef Audija Rupert Stadler je napovedal še številne druge novosti, med drugim bo do leta 2025 že tretjino vseh proizvedenih Audijevih avtov delno ali v celoti poganjala elektrika.

Že leta 2020 naj bi po suvu (2018) in križancu (2019) dali na trg tudi svoj prvi kompaktni električni avto. 

Da bodo lahko prepričevali kupce, da se odločijo za električna vozila, pri Audiju vzporedno razvijajo tudi napredne tipe polnjenja, vendar za zdaj o tej točki nočejo povedati še ničesar konkretnega. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.