Avto
31 ogledov

Audi Q5 osvaja z novimi rešitvami

Audi Q5
1/10
Gregor Prebil
Predstavitev. Na slovenske ceste je zavil osvežen cestni športni terenec iz Ingolstadta.

Prenova. Q5 bo poskušal po prenovi še naprej osvajati slovenske ceste. Pri Audiju računajo, da bodo od začetka prodaje leta 2008 do konca tega leta pri nas presegli skupno tisoč prodanih modelov Q5.


Vidne spremembe so majhne. Strešna linija je nižja, nova so platišča, spremenjene so reže na maski hladilnika, več je vse bolj priljubljenih pastelnih barv, žarometi so v celoti obrobljeni z LED-diodami, tipala za pomoč pri parkiranju spredaj so skrita na površini za registrsko tablico, novo obliko pa so dobile tudi luči za meglo. Tudi potovalni prostor je dobil nove materiale in še več dekorativnih elementov, oplemenitenih s kromom.

Audi Q5 | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Po pomladitvi je stikal v notranjosti manj (sistem MMI je izgubil polovico gumbov in jih ima le še štiri), upravljanje sistemov pa je s tem preglednejše in preprostejše. Izboljšano podvozje na račun delovanja vzmeti in blažilnikov omogoča boljšo vozno dinamiko, ki so jo izboljšali z novim elektromehanskim servokrmiljenjem. Spremenjen je bil tudi štirikolesni pogon quattro. Navor med osema razporeja elektronika, ki za pravilna razmerja poskrbi pred zdrsom vozila. Tri menjalnike lahko kombiniramo s tremi dizelskimi TDI in dvema bencinskima agregatoma TFSI, vsi pa imajo direktno vbrizgavanje in razpon moči od 105 (143 KM) do 200 kilovatov (272 KM). Pogonski agregati so zdaj varčnejši, del serijske opreme je tudi sistem start/stop. Na izbiro je tudi hibridna različica, ki za pogon kombinira 2,0-litrski bencinski motor in elektromotorja s skupno močjo 180 kilovatov (245 KM).

Najcenejši dizel s pogonom na prednji par koles stane 36.200 evrov, pogon quattro ceno dvigne na najmanj 40.700 evrov, za najcenejšega bencinarja (quattro) pa boste odšteli 40.600 evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.