Avto
2 ogledov

Aveo, drznejši kot še nikoli

Chevrolet aveo RS
1/15
Žurnal24 main
Chevrolet bo prihodnji teden v Detroitu pokazal koncept aveo RS, ki naznanja novo generacijo avea. Prve fotografije ne pustijo hladnega vtisa.

Chevrolet je z modeloma cruze in prihajajočim sparkom očitno ugotovil, da dizajn igra veliko vlogo pri prodaji avtomobilov. Prav ta formula utegne biti glavni adut prihodnjega avea za resnejšo vlogo v igralnem polju B-segmenta, videz koncepta pa daje slutiti, da bo streljal predvsem na mlajšo publiko.

Koncept aveo RS nakazuje, da bo naslednja generacija večja v vseh smereh in predvsem, da bo v primerjavi z dosedanjim umirjenim renomejem bolj športno naravnana.

Agresiven je zlasti sprednji konec z velikimi odprtinami za zrak, na boku je dvojna linija, od katere zgornji del od BMW-jevskih sprednjih svetil teče mimo skritih kljuk zadnjega para vrat do zadnjega konca, kjer pade v oči sredinsko umeščen dvojni sploščen izpuh. Tu so še 19-palčna platišča, znotraj pa po zgledu že omenjene dvojice hvalevredno povzema podobo sorodnikov iz Rüselsheima, dodani so mu nekateri športni detajli (aluminijaste stopalke, digitalni merilnik hitrosti ...)

Pod pokrovom koncepta je 1,4-litrski s turbino podprti štirivaljnik s 101 kilovatom moči (138 KM) in 200 NM navora. V oporu mu je šeststopenjski menjalnik.

Serijski aveo bo v prodajnih salonih do konca letošnjega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.