Avto
24 ogledov

Avtomobili postajajo videoigrice

Mercedes-Benz AMG Performance Media telemetry Mercedes-Benz AG
Pri Mercedes-Benzu so predstavili novi sistem grafične telemetrije, ki na osrednji konzoli vozniku na dirkalni stezi ponuja številne informacije o avtomobilu.

Novo tehnologijo AMG Performance Media Telemetry naj bi pri Mercedes-Benzu vgradili v vse modele z značko AMG. Za sedaj jo najdemo zgolj v modelu SLS AMG roadster, kmalu pa bo na voljo tudi v modelu SLS AMG coupe.

Grafična telemetrija, ki se vozniku s pomočjo ekrana prikazuje na osrednji konzoli v vsakem trenutku, omogoča pregled nad vrsto informacij: od sil, ki delujejo ob pospeševanju, do podatkov o zaviranju, s kakšno močjo deluje motor ... Poseben režim se aktivira, ko sistem s pomočjo GPS-a spozna, da se nahajate na dirkalni stezi. V tem trenutku se pred voznikovimi očmi prikaže mapa z vsem, kar vam pade na pamet. Kako sistem deluje v praksi na dirkališču Hockeinheim, si poglejte v videu zgoraj.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.