Avto
14091 ogledov

Avtomobilske novosti, ki še letos prihajajo na slovenske ceste

Proizvodnja volkswagna ID.3 Epa
Korona kriza je močno premešala načrte avtomobilskim proizvajalcem. Tudi glede prihoda novih avtomobilov na trg. Pri slovenskih uvoznikih smo preverili, katere bodo najbolj vroče novosti, ki bodo do konca leta zapeljale na slovenske ceste.

Letošnja jesen in začetek zime prinašata v slovenske avtomobilske salone in na ceste cel kup pomembnih novosti. Izbira elektrificiranih vozil bo še veliko večja, na ceste prihajajo vozila, za katera avtomobilski proizvajalci že zdaj trdijo, da bodo zanje zgodovinskega pomena. Naredili smo pregled novosti.

Toyota yaris 4. generacija Avto To je novi toyota yaris

Jesen in zima v znamenju hibridov

Pri BMW so novosti, ki prihajajo, ali so že na voljo do konca leta, naslednje: prenovljeni BMW serije 5 (limuzina in Touring) in prenovljeni BMW serije 6 gran turismo ter BMW M5. X1 in X2 prihajata kot priključna hibrida, prav tako BMW serije 3 touring priključni hibrid in novi BMW serije 5 touring priključni hibrid ter BMW 545e xDrive limuzina. Prihaja tudi težko pričakovani novi BMW serije 4 coupe, medtem, ko bo povsem električni SUV iX3 na slovenskem trgu na voljo od začetka prihodnjega leta.

BMW serija 4 coupé | Avtor: BMW BMW
BMW iX3 | Avtor: BMW BMW

Pri Seatu oziroma športni znamki Cupra september začenjajo s prenovljenim modelom cupra ateca, ki ji oktobra sledi cupra formentor, pričakujemo pa lahko tudi 5-vratni cupra leon in sportstourer. Novembra oziroma decembra sledi še priključno hibridni petvratni leon in tudi karavanski sportstourer.

Cupra formentor | Avtor: Cupra Cupra

Pri Škodi so pravkar izvedli svetovno premiero svojega električnega modela enyaq iV, ki pa k nam prihaja prihodnje leto. Začetek prodaje v Sloveniji je načeloma predvidena za prvi kvartal leta 2021.

škoda enyaq iV, električni avto | Avtor:

Najbolj pomemben VW po golfu

Pri Volkswagnu električno revolucijo napovedujejo s prvim modelom iz serije ID.3 1st, ki bo pri nas predstavljen konec septembra, tako kot prenovljeni SUV tiguan. Oktobra sledita prenovljeni arteon in nova različica arteon shooting brake, Volkswagen pa leto 2020 pri nas zaključuje z novim karavanskim golfom variant ter povsem novim caddyjem iz programa gospodarskih vozil.

VW ID.3 | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pri Audiju je konec poletja v znamenju dveh zmogljivih SUV-jev, na prodaj sta SQ7 in SQ8, septembra pa je največja novost športni S3 sportback in S3 limuzina in e-tron S. Oktobra prihajata na slovenske ceste A3 sportback TFSIe (plug-in hybrid) in A3 sportback g-tron (na plin), novembra pa še prenovljeni Q2.

Audi Q2 | Avtor: Audi Audi

 

Volvo XC40 recharge Preboj Avto XC40 recharge je prvi v vrsti povsem električnih volvov

Nova generacija C4

Pri Citroënu že v začetku septembra predstavljajo priključno hibridni C5 aircross PHEV, oktobra sledi prenovljeni kompaktni model C3, velika novost pa novi C4, ki bo na voljo tudi v električni izvedbi ë-C4 pa prihaja k nam decembra.

Citroën C4 | Avtor: Citroën Citroën

Pri peugeotu septembra predstavljajo posodobljeni 308, konec leta oziroma v začetku leta 2021 pa tudi prenovljena SUV-ja 3008 in 5008. Ljubitelji bolj športnih različic Peugeota se bodo morda že konec leta lahko razveselili tudi modela 508 peugeot sport engineered.

Peugeot 3008 | Avtor: Peugeot Peugeot
 | Avtor:

Novosti bodo tudi pri znamki DS, kjer lahko oktobra pričakujemo električno različico modela DS 7 crossback e-tense.

Prihaja novi Mercedesov kralj

Pri Renaultu bodo do konca leta glavni hibridi. Kar se novosti velja, da do konca leta na slovenski trg pridejo hibridni clio, priključni hibrid captur in priključni hibrid megane grandtour, pričakujemo pa lahko še prenovljeno družino megane in talisman.

Pri Mercedesu na slovenske ceste prihaja prenovljena družina razreda E, od limuzine, karavana do pro terenskega E all terrazin, kabrioleta in kupeja. Pričakujemo lahko tudi pravkar razkritega kralja Mercedesovih limuzin, novi razred S in tudi prestižni GLS maybach. K nam prihaja tudi električni dostavnik vito in dolgo pričakovani električni velikoprostorec EQV. Pri Daimlerjevi znamki Smart si lahko obetamo prenovljene električne modele EQ coupe, cabrio in forfour.

nercedes-benz razred S | Avtor: Daimler Daimler
Mercedes-Benz EQV | Avtor: Žurnal24 Žurnal24

Tudi pri Fordu močno stavijo na elektrifikacijo oziroma hibridizacijo. Prihajata blaga hibrida fiesta mHEV in focus mHEV in klasični hibrid kuga. Novosti bodo tudi v razredu LGV, in sicer tourneo custom active, transit custom trail in transit custom kombi trail.

Električna honda in mazda

Še ena pomembna 100-odstotno električna novost bo na voljo pri hondi, mestna honda E, enako pa velja za Mazdo, kjer bodo že konec meseca predstavili svoj prvi 100-odstotno električni model , kompaktni SUV MX-30.

Honda E | Avtor: Honda Honda

Mazda MX-30 | Avtor: Mazda Mazda

Pri Hyundai bodo predstavili prenovljeni model i30 (5v, wagon in fastback), i10 prihaja v športni različic N-Line, največja novost bo nova generacija modela i20.

Hyundai i20 | Avtor: Hyundai Hyundai

citroën C4 Avto Citroën C4 se vrača kot križanec

Prihaja veliki Toyotin adut

Tudi Toyota predstavlja eno svojih najbolj pomembnih novosti, to je povsem nova generacija yarisa, ki prinaša bolj dinamično obliko, seveda bo v ospredju hibrid. Pričakujemo lahko atraktivno različico SUV-ja RAV4 black edition, prenovljeni poltovornjak hilux, k nam končno prihaja veliki SUV higlander, novosti prinaša tudi land cruiser.

Toyota Yaris | Avtor: Toyota Toyota
Toyota highlander | Avtor: Toyota Toyota

Opel je že začel s prodajo priključno hibridnega grandlanda X, prihaja pa tudi posodobljena insignia. Pri Nissanu to leto ni večjih posebnosti. Vsi modeli bodo proti koncu leta prešli na EURO 6D full motorje, micra bo dobila nove pakete opreme.
Kia bo predstavila povsem novega, tehnološko močno izboljšanega sorenta ter izboljšana stonica in ria, prav tako se oktobra pri nas začne prodaja povsem električnega e-nira.

Kia sorento | Avtor: Kia Kia

nercedes-benz razred S Avto Novi mercedes razreda S bo zares poskrbel za vas

Konec za dizle pri Volvu

Pri Volvu se ukinjajo vsi klasični dizelski motorji za vse modele do konca letošnjega leta, nadomestek za dizelske motorje pa so blagi hibridni dizelski motorji z oznako BD. Kot so nam razložili pri Volvu se je prodaja dizelskih različic v zadnjem letu postopoma umirjala in celo tako umirila, da je bila odločitev o ukinitvi dizelskih motorjev pričakovana. Paleta motorjev bo sestavljena iz bencinskih (T), blagih hibridnih bencinskih (BP), blagih hibridnih dizelskih (BD) in priključnih hibridnih (TwE) motorjev. V prvi polovici prihodnjega leta pa pričakujemo tudi popolnoma elektrificirano različico modela XC40 – XC40 recharge. 

Volvo XC40 recharge | Avtor: Volvo Volvo

Pri Suzukiju so nam odgovorili, da bo leto 2020 v njihovih prodajnih salonih bogatejše za novi SUV across, ki temelji na toyoti RAV4 in model swace, ki je Suzukijev dvojček toyote corolle.

suzuki across | Avtor:

Jaguar v tretjem kvartalu predstavlja E-pace z 1,5-litrskim trivaljnim bencinskim motorjem, E-pace bo tudi priključni hibrid, konec leta pa sledita še hibridni izvedenki modelov XE in XF.

Zadnja novost v 2020 bo pri znamki Land Rover hibridni discovery.

Pri Fiatu prehajajo na elektrificirana vozila. Že septembra k nam prihaja hibridni fiat 500 hybrid. Pri znamki Jeep bosta modela renegade in compass na voljo kot priključna hibrida, Alfa Romeo pa bo k nam pripeljala prenovljena modela stelvio in giulia (novi varnostni sistemi in prenovljena notranjost).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.