Avto
3 ogledov

Bernie bi reševal Saab

Bernie Ecclestone je kariero začel kot prodajalec rabljenih avtomobilov. Po uspe Žurnal24 main
V poskus reševanja Saaba se je s svojo ponudbo vpletel nihče drug kot Bernie Ecclestone, šef formule 1.

Novica je prišla v javnost kmalu po izteku zadnjega izmed rokov, ki jih je krovna družba General Motors postavila morebitnim ponudnikom za nakup opešanega švedskega proizvajalca.

Prikažite se z denarjem in lahko je vaš.
Ed Whitcare

Novo ponudbo je znova ponudil tudi nizozemski Spyker, butični proizvajalec superšportnikov, čigar prvo ponudbo so Američani zavrnili.

Rešitev v modernem IT-ju
Legendarni Ecclestone je svojo ponudbo sestavil v partnerstvu z investicijsko družbo Genii Capital, ki je nedavno že investirala v moštvo F1 Renault. Iz Genii Capital so sporočili, da si bodo prizadevali za uspešno sklenitev posla z lastniki Saaba. V izjavi so še sporočili, da vidijo možnost za rešitev Saaba v dodani vrednosti, ki bi ji jo dosegli s pomočjo sinergije različnih IT-tehnologij, tudi avdiovizualnih, pri čemer so omenili sisteme plačaš-kolikor-poslušaš.

Pred iztekom roka je prispelo še nekaj ponudb, vse naj bi prihajale iz Švedske. GM o vsebini in višini ponudb noče govoriti.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

"Pokažite denar!"
Vseeno pa so prave možnosti za rešitev Saaba in njegovih 3.400 zaposlenih in še dodatnih 8.000 delavcev, ki so posredno odvisni od družbe, precej pičle. Šef GM Ed Whitcare je v sredo dejal, da je zaprtje 60-let starega proizvajalca bližje resnici kot prodaja, saj doslej še noben ponudnik ni zmogel dokazati, da lahko financira nakup. "Dejansko je zelo preprosto – prikažite se z denarjem in lahko je vaš. A doslej se ni še nihče prikazal z denarjem," je slikovito dejal Whitcare.

GM si že eno leto prizadeva za odprodajo Saaba, poroča BBC. Leta 2008 je imel Saab skoraj 300 milijonov evrov izgube, zadnji dobiček pa je beležil davnega leta 2001.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.