Avto
4015 ogledov

Birokratski kaos: Zaplenili so mu ferrarija, napaka!

Ferrari california FURS
Hrvaški cariniki so vozniku zaplenili ferrarija. Zdaj mu morajo vrniti 67 tisoč evrov.

* - Fotografije so simbolne

Država Hrvaška mora lastniku ferrarija plačati odškodnino v višini 506.000 hrvaških kun (67.000 evrov), ker je zasegla in prodala vozilo na javni dražbi. Tega po sodbi Občinskega sodišča v Čakovcu ne bi smela storiti, zaplemba pa je bila neveljavna. Nekdanji lastnik vozila F. P, ki ima dvojno državljanstvo, švicarsko in hrvaško, je hkrati vložil odškodninsko tožbo.

Dražba porsche cayenna BILI SMO NA DRAŽBI Avto 50 ljudi je kupovalo zaseženega porscheja, to je končna cena

Na podlagi dveh odločb, izdanih v posebnem carinskem postopku, je carinska uprava ministrstva za finance ugotovila, da je državi dolžan 884.472 hrvaških kun (117.000 evrov), ki bi ga moral plačati kot poseben davek na motorna vozila za ferrari california 4.3 V8, ki ga je iz Švice, kjer živi, pripeljal na popravilo v servisno delavnico na Hrvaškem. Carinska uprava je to obravnavala kot nedovoljen uvoz vozila in uvedla obveznost plačila davka na dodano vrednost in posebnega davka na motorna vozila. Njegov avto so zasegli in prodali za poravnavo dolga, preden so sploh odločali o pritožbi, ki jo je podal. Carinska uprava je ferrarija decembra lani na javni dražbi prek hrvaškega avtokluba prodala za 506.000 kun oziroma 67 tisoč evrov. Nato je samostojni drugostopenjski upravni postopek ugodil vsem trem pritožbenim tožbam in razveljavil prejšnje odločbe. Vse se je končalo na sodišču. Država Hrvaška v celoti izpodbija tožbo.

Ferrari california | Avtor: FURS FURS

Ferrari portofino Izbrskali smo Avto Slovenija: Tako prestižne nakupe so si privoščili v mesecu maju

Potrjeno je bilo, da je Območni carinski urad Zagreb 7. decembra 2016 izdal odločbo o odvzemu avtomobila brez registrskih tablic. Hrvaški avto klub je za kritje stroškov pobiranja, skladiščenja in prodaje zadržali 503.345 kun (dobrih 66.500 evrov), znesek 2.654 kun (350 evrov) pa nakazal Regionalnemu carinskemu uradu v Zagrebu. Država trdi, da so cariniki ravnali v skladu z zakonskimi določbami.
 

Komentarjev 1
  • Avatar Ruth_Wright
    Ruth_Wright 11:41 28.november 2020.

    Na spletu s prenosnim računalnikom zaslužim veliko denarja (100 € do 200 € / h). Prvi mesec sem prejel ček za 28536 €, to spletno delo je preprosto in enostavno, ni mu treba iti v pisarn0 .... >>>>> www.MagnifyIncome.Com