Avto
13000 ogledov

BMW ukinja enega svojih najbolj praktičnih modelov

BMW serija 6 GT BMW
BMW je uradno potrdil, da bo v kratkem prenehal z izdelavo enega najbolj uporabnih, a tudi najmanj prodajanih vozil v svojem asortimaju.

Serija 6 GT je zaključena zgodba. Iz BMW je prišla vest, da s prihodom nove generacije serije 5 ni več mesta na trgu za luksuznega fastbacka. 

Dosedanja serija 6 GT (G32) je bila tehnično zelo sorodna petici s to razliko, da je šlo za prostorsko precej večji avto z višjim sedenjem. Tudi na našem testu smo bili presenečeni, za kako praktičen premijski avto gre. 

Model je bil torej kot nekakšen križanec med limuzino in športnim terencem. Ponujal je več ekskluzivnosti, seveda pa je bil tudi dražji. 

A kljub določenim nespornim prednostim v primerjavi s klasičnimi limuzinami in karavani avto prodajno ni bil uspešen. Po dostopnih podatkih je šlo za najslabše prodajan model v BMW paleti in celo v 'rodni' Nemčiji so jih lani prodali le dobrih 500. Peščica se jih vozi tudi po slovenskih cestah.

Serija 6 GT je obstajala le eno generacijo (od 2017), v prvi generaciji se je imenovala serija 5 GT (G30/G31), saj je bila šestica v takratni nomenklaturi rezervirana še za velikega kupeja. Ta se je nato preobrazil v serijo 8.

BMW 630d xDRIVE GT Avto Verjetno si je mislil, da se bom vrnil s kombijem

Pri portalu Motor1 so dobili uradno potrditev iz BMW, da je zgodba s serijo 6 ob skorajšnjem začetku proizvodnje povsem nove generacije serije 5 zdaj dokončno zaključena. Najprej so sicer dobili informacijo, da je proizvodnja že končana, a so se pri znamki kasneje popravili in pojasnili, da se bo zares zaključila jeseni. Tudi zato je serija 6 GT za zdaj še dostopna na konfiguratorju znamke.

Komentarjev 2
  • fabian 11:49 11.avgust 2023.

    BMW je nekoč veljal za proizvajalca bolj luksuznih športnih cestnih avtov. V zadnjih 20-25 letih se je to totalno spremenilo. Modeli kot ta, niso ne "tič" ne "miš". Nek kvazi mix 2 avtov za različne namene. Ni čudno, da se ...prikaži več ni prodajal. 6ka je vedno veljala za športnega coupeja, z najboljšim performensom do prihoda 8ke. Ta GT verzija je samo kvarjenje imena 6ke. Naj se držijo tega kar znajo dobro - ne pa ustvarjanje nekih križancev med modeli in tipi avtov. Pa ne bit jezni... Samo moje osebno mn.

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:26 11.avgust 2023.

    Kar je dobrega prenehajo delati,recimo C8,vw sharan, seat alhambra