Avto
24 ogledov

Brez sramu tovoril ukraden jaguar

Ukradeni jaguar PPIU Maribor
Policisti Postaje prometne policije Celje so na avtocesti A1 pri izvozu Slovenska Bistrica ustavili 35-letnega državljana Romunije, ki je vozil kombinirano vozilo volkswagen transporter in priklopno vozilo, na katerem je imel naložen osebni avtomobil znamke Jaguar S type letnik 2003.

Pri preverjanju statusa vozila so policisti ugotovili, da je bilo 16. marca letos ukradeno v Italiji. Ves postopek so prevzeli policisti Policijske postaje za izravnalne ukrepe Maribor, vozilo zasegli in zbrali vsa potrebna obvestila. Na podlagi zbranih informacij bodo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru zoper osumljenega državljana Romunije podali kazensko ovadbo zaradi suma storitve kaznivega dejanja prikrivanje po 217. členu KZ-1.

To ni osameljen primer. "Lahko da se po naših cestah vozi veliko ukradenih vozil," nam je pred časom dejala zasebna detektivka, ki razlog za to pripisuje povečanju števila voznikov na naših avtocestah in odpravi mejnih prehodov z Italijo.

Oktobra smo pisali, da je policisit Policijske postaje za izravnalne ukrepe Murska Sobota med Mursko Soboto in Lendavo zaustavili in preverili 31-letnega državljana Romunije, ki je vozil osebni avtomobil znamke BMW X5 ukrajinskih registrskih številk. X5 je bil ukraden v Španiji.

Komentarjev 2
  • feferon 14:28 27.november 2013.

    Če bi policisti ustavljali in kontrolirali Romune, bi pobrali veliko več denarja kot od naših davkoplačevalcev....

  • Žurnalček 11:26 27.november 2013.

    Zakaj teh barab takoj ne transportiramo v državo , kjer so naredili kaznivo dejanje in naj se oni s njim zajebavajo in trošijo naš denar in hrano.