Avto
17 ogledov

Kaj prevažajo tujci v belih kombijih?

Policijska akcija
1/4
PU Celje
Celjski policisti so v nedeljo in ponedeljek med 17. in 2. uro zjutraj opravljali poostren nadzor cestnega prometa. Pod drobnogled so vzeli voznike tujih tovornih in kombiniranih vozil.

Pri nadzoru so sodelovali s policisti specializirane enote za nadzor državne meje, cestninskimi nadzorniki Družbe za avtoceste v RS in mobilno skupino Carinske uprave RS.

V nadzoru so bili pozorni predvsem na voznike tujih tovornih in kombiniranih vozil. Poudarek nadzora je bil na veljavnosti dokumentov ter preseganju teže tovora in prevoza ljudi in blaga.

Policisti so tovorna in kombinirana vozila na relaciji Celje–Maribor preusmerjali na avtocestno počivališče Tepanje in opravljali pregled.

140 od 190 vozil preobremenjenih

Med nadzorom so 146 voznikom izrekli globe. Z enim voznikom so izvedli hitri postopek. Skupno so ustavili in stehtali 190 vozil. Pri 140 so ugotovili, da so bila preobremenjena. Policisti so med včerajšnjim nadzorom prometa prijeli tudi državljana Romunije, za katerim je bila v Moldaviji razpisana mednarodna tiralica zaradi tihotapstva.

Policisti so lani ugotovili 1.422 kršitev, ko je bilo v vozilu več ljudi, kot je to dovoljevala homologacija vozila. V velikem odstotku so bili kršitelji vozniki s tujimi registrskimi oznakami.

Komentarjev 5
  • Sandra Skubic 07:09 08.oktober 2013.

    BR33zy če bi poznal vsaj malo zakonodajo boi vedel, da tujci plačajo kazen takoj na kraju!!!!!!!!!! IN vse te kazni so bile poravnane takoj!!

  • Br33zy 21:28 07.oktober 2013.

    Pa ne mi rečt, da resno mislte, da bo katerakoli napisana kazen dejansko poravnana? Kaj jim pa bodo, če ne plačajo kazni? Jim bodo šli domov na vrata potrkat pa rubit? Žurnalovci, evo ideja, naredite raziskavo, koliko od teh "140" ...prikaži več preobremenjenih vozil in njihovih voznikov je bilo dejansko kaznovanih in kakšen je plan če se kazni ne plačajo ;)

  • atzz 20:07 07.oktober 2013.

    Ne vem, zakaj tega ne počnejo vsak dan, 140 od 190 s kršitvijo = tri četrtine! Proračun bi si opomogel. Denar dobesedno leži (se vozi) na cesti.