Avto
3 ogledov

Cayenne druge generacije

porsche cayenne
1/3
Žurnal24 main
Fotografije novega cayenna, ki so se te dni pojavile na internetu, dokazujejo, da bo manj kontraverzen od predhodnika.

Cayenne bo svoj debut doživel na marčevskem salonu v Ženevi, že pred dnevi pa so ga praktično brez zaščite ujeli v fotografski objektiv.

Po fotografiji sodeč bo oblika cayenna druge generacije precej bolj umirjena od predhodnika, masivnega izgleda katerega je Porsche slišal marsikatero pikro na svoj račun.

V primerjavi s predhodnikom so tako vidna bolj umirjena svetila, reže za zrak so tanjše in manj agresivne. Na sploh avtomobil kljub večji dolžini deluje lahkotnejše, zaradi uporabe lahkih materialov je tudi tehtnica precej manj obremenjena (170 kilogramov pri vstopni različici). Je pa res, da je cayenne druge generacije shujšal tudi pri tehnologiji, saj so standarsdne različice ostale brez večine tehnologije za vožnjo po brezpotjih (zapora zadnjega diferenciala, reduktor ...). Je pa zato izboljšan sam štirikolesni pogon.

Znotraj lahko pričakujemo velik korak naprej v smislu udobja in uporablejnih materialov, veliko elementov (volan, stikala) naj bi pobral od limuzinske panamere.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.