Avto
174 ogledov

Celjski gasilci so dobili terensko zver

Argo 8x8
1/6
PGE Celje
Celjski gasilci bodo odslej bolj samozavestni v boju z nesrečami, saj so dobili specialno vozilo za vožnjo po težko prehodnem terenu.

Kot so sporočili iz Poklicne gasilske enote Celje, je novo vozilo tipa argo. Gre za osemkolesnik kanadske proizvodnje, in je zaradi 300-litrskega rezervoarja za vodo in črpalke posebej prilagojen za gašenje gozdnih požarov na težkem terenu.

Primeren je tudi za prevoz poškodovancev skozi "neprehodni teren", saj je opremljeno z nosilci za nosila in denimo zmore premagati vzpon do 60 odstoktkov in nagib do 40 odstotkov. Pa se vi skušajte na nogah spraviti v takšen breg! Za vsak slučaj ima nameščen tudi vitel.

Vozilo zna tudi plavati, zato je pripravljeno za pomoč na poplavljenih področjih in na sploh za uporabo v vodi. Seveda je mala zverina odeta v popolno gasilsko signalizacijo, na uro delovanja pa porabi tri litre bencina.

Gasilce je pridobitev stala 30.000 evrov, ki so jih zagotovili iz investicijskih sredstev za redno dejavnost, je še pojasnil direktor celjskih gasilcev Janko Požežnik.

Komentarjev 1
  • miro 23:27 24.december 2014.

    Končno tudi k nam rihajajo stvari katere so v svetu že dolgo poznane, a kaj ko je vse tako drago, da si društva nemorejo privoščit ,čeprav bi marsikje res krvavo potrebvali najsodobnejša terenska vozila , skaterimi bi lahko pomagali ljudem ...prikaži večem v stiskah.Preveč se škrtari prinas za take namene.Pa še tipizacija ovira marsikoga čeprav bi ravn zaradi konfiguracije terena marsikdaj prišlo prav.