Avto
37 ogledov

Chevrolet camaro ZL1 do 100 km/h v prvi prestavi

Chevrolet camaro Chevrolet
Chevrolet camaro ZL1 z 6,2-litrskim V8 motorjem z 478 kilovatov moči (650 KM) velja za "muscle car". Chevrolet ga za doplačilo ponuja z desetstopenjskim samodejnim menjalnikom, serijsko pa s šeststopenjskim ročnim menjalnikom. Američane prepričujejo, da je tudi z ročnim menjalnikom prava raketa.

Američani prisegajo na samodejne menjalnike, tudi pri športnih vozilih. Pri Chevroletu pa želijo poudariti, da je camaro s šeststopejski ročnim menjalnikom še bolj športen.

Njihov glavni inženir Al Oppenheiser je na nekem javnem dogodku v ZDA dejal, da lahko z ročnim menjalnikom camaro ZL1 od 0 do 100 km/h pospešuje zgolj v prvi prestavi. Takrat je psopešek z mirovanja do številke 100 na merilni skali zgolj nekaj več kot tri sekunde.

Predhodni model camara v kombinaciji z ročnim menjalnikom za pospešek od 0 do 100 km/h potrebuje štiri sekunde, a je imel "le" 427 kilovatov moči (580 KM), hkrati pa tehta 100 kilogramov več kot nov model.

Še veliko drugih novosti

Med drugim so novemu camaru privoščili tudi posodobljeno aktivno vzmetenje magnetic ride, ki v prid udobnejše ali športnejše vožnje vseskozi preverja vozne pogoje in samodejno prilagaja blažilnike, performance traction management, elektronski LSD diferencijal, izbiro režim a vožnje, 20-palčna aluminijasta platišča s pnevmatikami goodyear eagle F1 supercar (285/30ZR20 spredaj in 305/30ZR20 zadaj), zavore Brembo, aerodinamični paket (spremenjen prednji odbijač s spojlerjem, razširjeni blatniki spredaj, komplet pragov, zadnji difuzor in zadnji spojler), nov je pokrov motorja. V potovalni kabini so standardni Recaro športni sedeži z rdečimi kontrastnimi šivi ter volan z ravnim spodnjim delom.


 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.