Avto
1801 ogledov

Čip za javni prevoz si je vgradil v roko

voznik avtobusa Žurnal24 main
Kaj ti pomaga čip za plačevanje, če ga ne moreš pokazati kontrolorju, se sprašuje znanstvenik.

* - Fotografija je simbolna

Avstralski znanstvenik, ki si je pod kožo vsadil čip z elektronske kartice za javni prevoz, je moral plačati globo, ker kontrolorju ni mogel pokazati svoje vozovnice. Sodišče mu je odmerilo 220 avstralskih dolarjev globe in 1000 dolarjev za sodne stroške.

Ekscentrični 34-letnik, ki si je spremenil ime v Meow-Ludo Disco Gamma Meow-Meow, je pravilno skeniral čip s kartice, vsajen v njegovo roko, in plačal vožnjo, vendar pa kontrolorju ni mogel pokazati veljavne kartice Opal. Ker se je vozil brez veljavne kartice in kontrolorju ni mogel pokazati vozovnice, je dobil prijavo sodniku za prekrške.

Razočan, a se ne bo vdal

Pristojni so ob tej priložnosti potnike opozorili, naj ne posegajo v svoje kartice za javni prevoz, s katerimi odpirajo elektronska vrata na postajališčih in plačujejo vožnjo.

Meow-Meow je po izrečeni kazni povedal, da je razočaran in da preučuje druge možnosti, kako bi lahko prevoz plačeval z vsajenim čipom. "Nova tehnologija je lahko strašljiva, če je ne razumeš," je dejal.

"Ljudje so se bali številnih tehnologij, ko so se pojavile. To je naslednji korak v evoluciji, od papirnatih vozovnic, kartice Opal do nečesa, kar pomeni, da nam dejansko ne bo treba ničesar nositi s seboj," je dejal Meow-Meow.

Komentarjev 2
  • maresem 12:29 18.marec 2018.

    Bedak tromotorni.

  • Snežinko 11:24 18.marec 2018.

    Hja, kakorkoli že, red je red. In tega se je treba držat. In če je po avstralski zakonodaji obvezno treba imeti fizično vozovnico do konca vožnje jo je treba imeti in pika. Tehnologija gor ali dol, kam pa pridemo, če ...prikaži več si bo vsak posameznik kar nekaj zmišljeval in po svoje delal?