Avto
71 ogledov

Citroën e-mehari elektriko povlekel na brezpotja

Citroën e-mehari
1/5
Citroën
E-mehari je avto, s katero Citroën pogumno kot vedno orje ledino v malce drugačno smer - združevanje električnega pogona in oblike križanca.

Citroën očitno misli resno z idejo o manjšem uživaškem modelu, saj je nekaj podobnega nakazoval že klasično gnani cactus M concept na salonu v Frankfurtu.

Uživaški avtomobil žene elektrika, zato mu je ime e-mehari, po premieri v Ženevi bo na prodaj nekje sredi leta 2016.

E-mehari je križanec med brezstrešnim avtom in suvom, njegova robustna zasnova skuša prepričati, da je takle "štromar" nared tudi za vožnjo po manj utrjenih podlagah. Streha je narejena iz mehke tkanine, ki jo je mogoče odstraniti.

Za e-meharija navajajo, da bo na voljo v štirih različnih barvah zunanjosti in dveh notranjosti, mogoče bodo poljubne kombinacije. Notranjost je sicer vodoodbojna, saj je prevlečena s posebnim slojem. 

Električni pogon si zagotavlja vir energije v 30 kWh litij-metal-polimerni bateriji, ki naj bi bila imuna na vremenske razmere. To pomeni, da bo doseg pozimi in v vročini pri nominalnih 200 kilometrih. Najvišja hitrost vozila je 110 km/h. 

V tem trenutku ni informacij, da bi bil e-mehari na voljo tudi zgolj kot mehari. Koncept M cactus je sicer poganjal klasični bencinski trovaljnik, zato lahko gotovo pričakujemo tudi bolj konvencionalen pogon.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.