Avto
70 ogledov

Clio za velike in male družine

Renault clio grandtour
1/8
Andrej Leban
Ustvarjalci novega clia karavana so v prvi vrsti zagotovo mislili na družine in avanturiste. Dovolj velik je za potep s kolesom in skok na morje s srfom, udoben pa bo tudi otrokom.

Navdušil me je že na prvi pogled, ko je sodelavec z lahkoto vanj spravil moje mestno kolo s košarico. Sprva nisem verjela, a notri je šel brez težav! Velik plus za prostornost, čeprav na zunaj ne deluje prevelik.

Renault clio grandtour | Avtor: Andrej Leban Andrej Leban
Občutek velikosti se je z mano malce poigral le med vožnjo, saj mi je sprva dal občutek, da ga ne bom obvladovala najbolje, a se je pod mojim poveljem dobro obnesel – navidezna velikost mi je nekaj težav povzročala le pri parkiranju, kjer bi si močno želela parkirnih senzorjev, ki pa jih je potrebno doplačati. Ampak nič za to, saj se mora vsaka ženska enkrat naučiti veščin zapletenega parkiranja, tudi jaz.

Udobje z multimedijskim sistemom

Pa se vrnimo še malce k notranjosti. Poleg prostornosti se lahko pohvali z zelo pregledno armaturno ploščo z multimedijskim sistemom, ki naredi vožnjo še prijetnejšo in udobnejšo. Novi clio se lahko pohvali s takšnim sistem, ki je malce večji in deluje na dotik, po čemer se loči od podobnih sistemov. Omogoča prostoročno telefoniranje ter ima navigacijski sistem in več funkcij, ki lajšajo iskanje radijskih postaj, brskanje po zemljevidu ...

S "turbom“ do Murske Sobote

Renault clio grandtour | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Na daljšo pot sem ga zapeljala do Murske Sobote. Čeprav je imel moj jekleni prijateljček v teoriji precej šibek motor (0,9 litra), je dal vse od sebe in s pomočjo turba brez težav potegnil tudi do višjih hitrosti, vendar je takrat deloval nekoliko manj stabilno, zato sem hitro umaknila nogo s plina. O šibkem motorju je imela veliko povedati tudi poraba, ki pa je edini minus tega avtomobila.

Če bi mu lahko podala skupno oceno, bi rekla, da je novi clio prestal ženski test in bi ga z veseljem imela za svojega spremljevalca, saj bi bila tudi na zunaj lep par. Ja, zna biti zelo opažen in spogledljiv ...

Podatki o vozilu: (Renault Clio Grandtour Dynamique Energy Tce 90 Stop&start)
Dolžina: 4,27 metra
Prtljažnik: 443 – 1.380 litrov
Motor: Turbobencinski, 898 ccm, 66 kW (90 KM)
Poraba na testu: 7,4 litra/100 km
Cena: 14.417 evrov (testnik)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.