Avto
19 ogledov

Dnevne in nočne more na primorki konec

slovenija 18.09.13. Dolenjka zaprta, zaprta dolenjska avtocesta, foto: PIC PIC
Nočna in dnevna mora voznikov na Primorski avtocesti je končana. Dars je odstranil delovno zaporo med Uncem in Postojno.

Verjetno Družba za avtoceste (Dars) ne pomni takšnega pritiska zaradi zapore kakšnega odseka avtoceste, kot ga je bila deležna zaradi obnovitvenih del med Uncem in Postojno v zadnjem mesecu dni. A ob kar 18 kilometrskih zastojih, ki jih je prve dni povzročilo zožanje prometa v obe strani po zgolj treh pasovih (izmenična kombinacija 2+1) ter zapora uvoza Unec, je bilo težko braniti upravičenost in način postopka obnovitvenih del. Besneli so tudi v gospodarstvu, saj so opozarjali na milijonsko škodo, ki jo je prinesel vsak dodaten dan zastojev.

Čeprav je nadzorni svet Darsa na začetku oktobra upravi pod vodstvom Matjaža Kneza naložil, naj še enkrat preveri vse ukrepe za čim večjo ptretočnost prometa, vključno z možnostjo nočnega dela, se slednjega pri Darsu do konca obnove niso posluževali, naj pa bi upoštevali lekcijo iz tokratne obnove pri prihodnjih zaporah.

Obnova in delne sprmemebe na cestišču so bile vredne 2,24 milijona evrov, dela pa bi morala biti končana do pričetka krompirjevih počitnic. Darsu so očitno šle na roko tudi ugodne vremenske razmere, saj so z obnovo končali devet dni prej. 

Nejevolja se seli na Štajersko

Do 30. oktobra bo v nočnem času zaprta polovica štajerske avtoceste med priključkoma Blagovica in Vransko proti Mariboru. Promet bo preusmerjen na regionalno cesto, zaprt bo tudi uvoz Trojane v obe smeri.

Potekajo tudi dela pri Celju, tam bo še do 25. oktobra zaprt izvoz na priključku Celje-vzhod iz smeri Maribora.

Komentarjev 1
  • mph 16:59 16.oktober 2014.

    Edina lekcija bi bila, če bi ODGOVORNI (in nesporno je možno priti do pravih priimkov in imen) šli za malo dalj časa SEDET. Če se to ne zgodi, se bo pač zgodovina ponavljala.