Avto
8 ogledov

Dostavili so mu porscheja brez gumba

Porsche gumb Rennlist
Kako bi se počutili, če bi naročili smetanovo torto, dobili pa bi takšno brez smetane? Le kako je trpel šele lastnik porscheja GT3, ki je dobil prek 200.000 vreden avto, a so mu v tovarni pozabili vgraditi zelo pomembno športno funkcijo?

Kar pride iz Porschejeve tovarne, slovi po kakovosti in natančnosti izdelave. Resda so morali pred kratkim zaradi določenih težav vpoklicati svoj paradni model 918 spyder, a to spet ni bila kakšna posebna napaka.

Z drugačno vrsto težave pa se je spopadel lastnik čist novega porscheja 911 GT3, ki po slovenskem ceniku z osnovno opremo stane od okoli 190.000 evrov naprej. Uporabnik dadams1598 je namreč na forumu spletne strani Rennlist potožil, kako njegova hitra "porša" ni tako hitra, saj so v tovarni na osrednji konzoli pozabili vgraditi gumb za športni program pretikanja menjalnika PDK sport. Za podkrepitev svojih trditev je objavil tudi fotografijo, na kateri je res vidno, da ima njegov lepotec gumb za vklop športnih blažilnikov, ne pa tudi tistega za "pojdi še hitreje" režim.

Porsche | Avtor: Porsche Porsche
Morda za koga malenkost, ampak hitri dvosklopčni PDK menjalnik brez tega gumba ni isti, saj je menjalnik v GT3 v športnem režimu posebej prilagojen dirkaškim stezam in lahko prestavi že v manj kot 100 milisekundah, povišajo se mejni vrtljaji in prilagodi sistem za nadzor zdrsa.

Javil se je še nekdo

Pri tovarni so napako še posebej zaradi medijske izpostavljenosti hitro priznali in po 10 dneh oziroma za božične praznike je lastnik že lahko pognal avto v nove razsežnosti hitrosti. Po poročanju Topspeed pa pri Porscheju niso pojasnili, od kod napaka. Zanimivo pa se je javil še en lastnik, ki toži o isti pomanjkljivosti. 

Kako se takšne napake lahko pripetijo v Porschejevem strogem režimu testiranja kakovosti vsakega izdelanega avtomobila, ostaja neznanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.