Avto
37 ogledov

DS linija bogatejša za SUV

Citroën DS wild rubis
1/12
Citroën
Po modelih DS3, DS4, DS5 in po konceptnem vozilu številka 9 je koncept wild rubis nova Citroënova storitev v liniji DS. Ima DNK modelov te linije pa tudi prepoznavno domišljijsko in čustveno obliko. Konceptno vozilo je predhodnik bodočega SUV v liniji DS.

Citroën bo koncept wild rubis javnosti predstavil na avtosalonu v Šanghaju. Zasnovan je za tehnologijo full-hybrid plug-in in se ponaša s številnimi tehnološkimi inovacijami.

Prijavite se za tekmovanje Varen in varčen voznik z bogatim nagradnim skladom.

V dolžino meri 4,70 metra, širok je 1,95 metra, visok 1,59 metra, medosna razdalja meri 2,90 metra. Velike zunanje mere napovedujejo veliko prostora in udobja v notranjosti ter večjo namenskost, po kateri povprašujejo kupci modelov visokega razreda. Za dodatno prepoznavnost so koncept postavili na štiri 21-palčna kolesa.

Oblikovni posebnež

Rubinasto rdeča karoserija se spreminja glede na jakost svetlobe. Wild rubis poudarja novo identiteto prednjega dela, ki jo je odprl koncept številka 9. Tako je za njegov prednji del značilna maska z reliefom, ki ga poudarja tridimenzionalna črta. Ta maska nosi emblem DS, ki ga poudarja svetlobni trak. Maska se zliva v popolnoma nove diodne žaromete, ki so sestavljeni iz treh gibljivih svetlobnih modulov, ki jih obkrožajo smerni kazalci na spodnjem delu in svetlobni izraz v obliki diapazona na robu. Strešni drogovi grafično označujejo višino, saj izražajo moč in elan, nato se spustijo v karoserijo, ko sledijo obliki zadnjega blatnika. Nova postavitev zadnjih luči daje občutek zlitosti s pokrovom prtljažnika. Pokrov prtljažnika je v spodnjem delu poudarjen s kromiranim delom, v katerega je vgrajeno tudi dvojno ustje izpušne cevi. 

Več podrobnosti bo znanih v kratkem po predstavitvi v Šanghaju.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.