Avto
4596 ogledov

Dvojna češka prenova tako za scalo kot kamiqa

Škoda scala
1/7
Škoda
Škoda je ubila kar dve muhi naenkrat. Predstavila je prenovljena modela scala in karoq, ki sta poleg osveženega dizajna pridobila številne uporabne novosti.

Oba modela so prilagodili napredku v zadnjih letih, hkrati pa sta že povzela tudi nekatere detajle iz odmevnega konceptnega avta Vision RS. Med drugim imata oba modela zdaj serijska LED glavna svetila, med opcijami pa so tudi matrični žarometi. Prenovljenega kamiqa bo zlahka prepoznati po dodatnem odbojnemu telesu pod zadnjimi svetili.

V oba avta so pri Škodi zdaj vgradili standardno najmanj 8,25-palčni voznikov zaslon, med opcijami sta tudi za palec oziroma dva večja. Tudi sredinski zaslon meri najmanj 8,25 palca, nov dizajn pa je doživela tudi konzola s fizičnimi gumbi za nadzor klimatske naprave. 

Tako scala kot kamiq sta se posodobila tudi na področju asistenčnih sistemov, več je serijskih pomagal, izboljšana je povezljivost z napravami in svetom. 

Med priročne funkcije spada po novem tudi opcija električnega brezstičnega dviganja prtljažnih vrat 

Tako pri scali kot kamiqu imajo kupci možnost pestre izbire glede barve notranjosti. Scala je tako na razpolago kar v šestih različnih tipih notranje opreme, tudi takšni z bolj športnim pridihom in imenom Monte Carlo. Podobno je tudi pri kamiqu, kjer si je mogoče izbrati tudi kombinacijo z mehkim s suede usnjem. 

Pri scali gre posebej omeniti, da po prenovi deluje bolj zrelo in tudi avanturistično, saj so ji skušali z novimi blatniki, svetili in pokončnimi letvami v maski dati nekaj pridiha križanca.

Celotno novo podobo obeh avtov si lahko ogledate v obeh galerijah.

1/9
Škoda

Gre sicer za osmi najbolj prodajan Škodin model, a ima zaradi svojega položaja med B in C segmentom zelo pomembno vlogo. Scala je bila predstavljena leta 2019, tako da je zdaj pravi čas za medgeneracijsko prenovo. Že takrat je bila nekaj posebnega, saj je bila med drugim prvi model znamke s čez zadek izpisanim simenom namesto poprejšnjega logotipa.

Škoda kamiq pa ima izredno pomembno vlogo med manjšimi križanci v B segmentu, kjer ima zelo pomembno vlogo in poudarja predvsem možnost raznovrstne uporabe s premišljeno izkoriščenim notranjim prostorom.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 3
  • AnGus 11:17 02.avgust 2023.

    Kaj sedaj, kamiq ali karoq? Kaj sploh veste, o čem pišete?!

  • Pepe007 09:13 02.avgust 2023.

    Napaka v podnaslovu, kjer se omenja karoq, glede na ostalo v članku, pa je verjetno kamiq: "Škoda je ubila kar dve muhi naenkrat. Predstavila je prenovljena modela scala in karoq, ki sta poleg osveženega dizajna pridobila številne uporabne novosti."

  • Avatar Garancija
    Garancija 08:52 02.avgust 2023.

    Malo boljše kot Favorit