Avto
49 ogledov

Dvoživka z veliko prostora in sape

Renault kangoo express grand confort
1/17
Žurnal24 main
Kangoo spada med tista vozila na trgu, ki lahko igra največ vlog hkrati. V svoji najdaljši različici je brez večjih kompromisov primeren za posel in družinsko rabo.

Od leta 2009, ko je prišla na slovenski trg druga generacija, je šlo skozi naše roke več različic kangooja. Poleg osnovnih dveh, potniške in furgona, kangoo svojo raznovrstnost dokazuje še s povsem električno različico, ki ponekod po tujini že služi kot brezemisijski dostavnik, nedavno pa smo imeli na testu tudi posebno predelavo za potrebe prevoza invalidov.

Posebnost kangoo express granda, kot je polno ime tokratnega testnika, pa je njegova podaljšana karoserija. Gre za predelavo, ki je nastala v specializirani podenoti Renault Tech. Celotna dolžina vozila zdaj znaša 4.597 milimetrov, pri čemer niso uporabili trika iz prejšnje generacije, kjer so zgolj neugledno podaljšali zadnji previs. Nasprotno, medosna razdalja zdaj znaša 3.081 milimetrov, kar je v prid tako boljši nosilnosti kot stabilnosti vozila, res pa je nekoliko manj okreten.

Renault kangoo express grand confort  | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Zadnji parkirni senzorji so nujen dodatek. Tovorni prostor je v primerjavi z običajnim potniškim kangoojem povečan in sprejme največ 4.600 litrov, kar je enako kot v primeru furgona. Tovorni prostor od potniškega loči mreža, ki zmanjšuje preglednost nazaj, druga klop je sicer poklopljiva, ne pa tudi deljiva, do nje se dostopa tako skozi desna kot leva drsna vrata.

Voznikov delovni prostor je bil dobro znan, doplačilo je potrebno tudi za sovoznikovo zračno čelno blazino, testnik pa ni imel stabilizacijskega sistema ESC.

80-kilovatni dizel iz testnika je najdražja, a tudi najbolj všečna izbira, saj ima moči na zalogo tudi, ko je avtomobil obložen z maksimalnimi 740 kilogrami. Poraba je zelo ugodna pri okoli šestih litrih.

Renault kangoo express grand confort | Avtor: Gregor Prebil Gregor Prebil
Nekaj nujnih (ročna klimatska naprava, parkirni senzorji) in manj nujnih (paket zunanjih olepšav) dodatkov je ceno dvignilo za dobra dva tisočaka in se ustavila pri 19.908 evrih z DDV. Kar ugodno, če imate v mislih, da lahko takle kangoo pri hiši stopa v čevlje dveh vozil hkrati.

Podatki o vozilu: renault kangoo express grand confort (maxi podaljšana kabina) dCi 110
Motor: štirivaljni, dizel
Prostornina: 1.461 ccm
Najvišja moč: 80 kW (110 KM)
Najvišji navor: 240 Nm pri  1.750 vrtljajih na minuto
Poraba: 6,2 litra na 100 kilometrov
Prostornina prtljažnega prostora: 4.000 – 4.600 litrov
Mere (v mm) (D x Š x V): 4597x1829x1826, medosna razdalja: 3.081
Cena: 17.544 evrov (osnovni)/19.908 evrov (testni)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.