Avto
7 ogledov

Električni BMW leta 2013

Norbert Reithofer je napoveduje revolucionarne rešitve na trgu malih vozil. (Fot Žurnal24 main
BMW je napovedal, da bo leta 2013 predstavil prvi serijski električni avtomobil tovarne. Trenutno nosi še ime megacity vehicle.

S tem vozilom, bomo ustvarjali nove mejnike za električno mobilnost. Naš Megacity Vehicle bo občutno lažji od običajnih avtomobilov in bo postavljal nove standarde skozi celotno verigo ustvarjanja vrednosti,” je avtomobil vehemento napovedal Norbert Reithofer, predsednik upravnega odbora družbe.

Megacity vehicle bo v prvi vrsti namenjen mestnemu prevozu. Posebnost pri njegovi izdelavi je uporaba ultra lahkega kompozitnega materiala, ojačanega z ogljikovimi vlakni. Lahka skupna masa naj bi igrala najpomembnejšo vlogo pri dosegu avtomobila, saj je prav doseg trenutno še največji hendikep povsem električnih vozil.

Reithofer je sicer še napovedal, da bodo za obetajoči kitajski trg pripravili model new energy vehicle, ki ga bodo izdelali v tesnem sodelovanju z lokalnim okoljem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.